БАРБАРА ВАЛЕНТЕ: „ОТ ДЕТЕ НАЙ-ВАЖНАТА МИ ЦЕЛ БЕШЕ СВОБОДАТА“

БАРБАРА ВАЛЕНТЕ: „ОТ ДЕТЕ НАЙ-ВАЖНАТА МИ ЦЕЛ БЕШЕ СВОБОДАТА“

Родената в Салвадор Барбара Валенте от 16-годишна работи, за да помага финансово на семейството си. Въпреки че първоначално тренира бойни изкуства с баща си и е смятала, че ще работи именно това, както тя казва, не след дълго „моделството я открива“. Неин братовчед ѝ предлага работа като модел и тя веднага приема, тъй като подкрепата към нейните близки винаги е била движеща сила. През 2015 година прави изключителен дебют за „Прада“ на ревюто „Прада пролет/лято 2016“.

Бразилският супермодел Барбара Валенте

Началото на нейната кариера като модел започва с кастинг, на който се запознава с представител на фирма Joy, с която по-късно започва да работи. Като дете е мечтала да бъде модел, но се е посветила на обучението си, докато не се появява голямата ѝ възможност. Когато е едва на 7-годишна възраст участва в малки ревюта в родния си град, като през цялото време е имала подкрепата на семейството си, особено на майка си, която харесва професията. „Когато ме видя да вървя по този път, тя ме подкрепи много и все още ме насърчава всеки ден“, споделя бразилският модел. По това време е тренирала кикбокс с баща си и гребане, а от друга страна  много харесва документалната фотография, защото според нея разкрива реалности, които хората могат да опознаят само през обектива на някой друг. Определя я като своеобразен разговор между зрителя, фотографа и обекта.

Бразилският супермодел Барбара Валенте

След големия дебют на седмицата на модата в Италия, Валенте постига успех и като муза на Даниел Лий за „Ботега Венета“, участвайки в повече от 10 кампании с големи клиенти като „Том Форд“, „Мюглер“, „Макс Мара“ и „Фенди“. Младата красавица работи с едни от най-популярните фотографи, сред които Крейг Макдийн, Тайрън Лебън и Калин Джейкъбс, а интересното е, че работи с много високи темпове. През 2018 година краси корицата на бразилския „Харпърс Базар“, а две години по-късно се снима за корица на бразилския „Вог“. Следват многобройни фотосесии и корици за различни списания. „От дете най-важната ми цел беше свободата. За да постигна това, започнах да работя много млада, докато професията не ме избра. Тогава сбъднах мечтата си да напусна родния си град. Работата ми ми дава свободата, към която се стремя и възможността да подкрепям близките си. Поради това се научих да ценя и разбирам моделството. Винаги съм била със силна воля — когато си поставям целите, никой не може да ме спре и откакто започнах да работя като модел, целите ми бяха да се възползвам максимално от тях. Всяко постижение, което постигам ми дава енергия и увереност да продължа да се движа по пътя, докато постигна всичко, към което се стремя“, отбелязва Валенте.

Бразилският супермодел Барбара Валенте

В професионален план желае да постигне това, което Вселената ѝ е отредила. Истината е, че Барбара поддържа присъствие и огромен успех, което я държи на върха на модния подиум. Тя е представител на страната си и дори я определят като Жизел Бюндхен на новото поколение. На 23-годишна възраст има богато портфолио, което обещава да разшири с течение на времето и постоянната си международна работа. Барбара Валенте е една от най-красивите жени в Бразилия и с всяко излизане на подиума прави впечатление. 

Бразилският супермодел Барбара Валенте

Бразилският супермодел Барбара Валенте

Снимки:
1. Бразилският супермодел Барбара Валенте.
Фото: © Select model / https://www.selectmodel.com/london/model/barbara-valente
2. Барбара Валенте по време на първото си ревю за „Прада“.
Фото: © Vogue / https://vogue.globo.com/moda/noticia/2015/09/modelo-baianabarrbara-valente-estreia-na-temporada-internacional-como-exclusiva-da-prada.ghtml
3. Барбара Валенте на ревю на „Ботега Венета“.
Фото: © Vogue / https://www.vogue.co.uk/news/article/bottega-veneta-model-barbara-valente
4. Барбара Валенте на корицата на бразилския „Вог“.
Фото: © Pinterest / https://www.pinterest.com/pin/383228249547030285/
5. Бразилският супермодел на ревю на „Том Форд“.
Фото: © Instagram / https://www.instagram.com/p/CTw4vjNgW41/

Източници:
https://dfporrafacarvalho.blogspot.com/2015/10/entrevista-com-modelo-barbara-valente.html
https://universomovieforward.wordpress.com/2022/11/29/the-graduates-barbara-valente/
https://www.vogue.co.uk/news/article/bottega-veneta-model-barbara-valente
https://models.com/oftheminute/?p=141271
https://muycosmopolitas.com/barbara-valente-la-nueva-modelo-brasilena-en-imagenes-3465
Прочетено: 735 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 123, Април 2023

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 122: ХЕЙЛИ БИЙБЪР – ОТ МЕЧТА ЗА БАЛЕРИНА ДО СВЕТОВНО-ИЗВЕСТЕН МОДЕЛ
   БРОЙ 120: МАРКУС ШЕНКЕНБЕРГ – НАЙ-ТЪРСЕНИЯТ МОДЕЛ ПРЕЗ 90-ТЕ
   БРОЙ 119: УЕРИС ДИЪРИ – ПУСТИННОТО ЦВЕТЕ, КОЕТО УСПЯ ДА РАЗЦЪФНЕ
   БРОЙ 117: ОДРИ МЕНСЪН - ПЪРВИЯТ СУПЕРМОДЕЛ НА АМЕРИКА
   БРОЙ 116: АВА КЛАРК – МОДЕЛЪТ АЛБИНОС

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing