БАНКОВИТЕ КАРТИ НА БАНКА ДСК С ДИЗАЙН ЗА ВСЕКИ ВКУС

БАНКОВИТЕ КАРТИ НА БАНКА ДСК С ДИЗАЙН ЗА ВСЕКИ ВКУС

 

Потребителите могат да посочат предпочитана визия от галерия с над 40 дизайна

Клиентите на Банка ДСК вече могат да избират персонален дизайн за своята банкова карта с услугата „Карта за всеки“ на финансовата институция. Богатата картова галерия включва специална селекция от 48 визии за индивидуалните клиенти, разпределени в осем категории – „Приятели на животните“, „Дами“, „България“, „Пътешественици“, „Музика“, „Изкуство“, „Спорт“ и „Златни карти“. Така те вече могат да си изберат дизайна, който най-много им допада, например, любимо животно или градски пейзаж от Москва, Сан Франциско, Париж, Дубай, Лондон или остров Санторини. За дамите Банка ДСК е подготвила специална селекция с изискани визии. А спортните почитатели могат да изберат дизайн с любимия спорт – тенис, футбол, волейбол, баскетбол, Формула 1, фитнес. Музикалните фенове също могат да посочат дали на картата им да има микрофон, слушалки, гриф на китара.

DSK Cards

Освен за индивидуалните клиенти, Банка ДСК предлага карта и за всеки бизнес. Галерията за бизнес клиенти е много голяма – 42 дизайна, разпределени в седем категории – „Индустрии“, „Транспорт“, „Офис материали“, „Земеделие“, „Свободни професии“, „Градски пейзаж“ и „Златни карти“. Клиентите могат да сложат дизайн, който отива на техния бизнес - транспорт, земеделие, строителство, хранителни стоки, или да си изберат изключителна гледка от Манхатън, Бостън, Кулата Сейнт Мери Екс в Лондон, Мостът Голдън Гейт и др.

DSK Cards

Независимо дали става дума за дебитна или кредитна карта, клиентите на Банка ДСК могат да си изберат персонална визия и при заявяване, и при преиздаване на нова пластика.

Тук може да разгледате каталога за индивидуални клиенти, а ето тук и за бизнес клиентите на Банка ДСК.

Снимки:
1. – 2. Новите карти на ДСК.
Фото: DSK
Прочетено: 975 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 107, Юли 2020

#SELFIE – КУЛТ КЪМ ЛИЧНОСТТА ИЛИ МОДЕРЕН НАЧИН ЗА КОМУНИКАЦИЯ?

Гери Дончева

„Култът към личността придоби чудовищни размери главно поради факта, че Сталин всячески поощряваше възвеличаването на своята персона... Една от най-характерните прояви на самовъзхвала и отсъствие на елементарна скромност у Сталин бе неговата „Кратка биография“, излязла през 1948 година. Тази книга е образец за обожествяването на човек, превръщането му в непогрешим мъдрец, най-велик вожд и несравним пълководец на всички времена и народи“, казва Хрушчов, като се аргументира със схващанията на Маркс и Енгелс относно култа към личността.

Селфи

Разглеждайки фейсбук тази сутрин, попадам на снимки, половината от които са в селфи вариант. Модата ли кара хората да се снимат така или хората създадоха тази мода? Дали селфи-фотографите се виждат като вождове на своето време или изпращат скрити послания към онези, които могат да дешифрират „казаното” в селфи-снимката? Докато си задавам тези въпроси в стил “кокошката или яйцето”, се опитвам да си спомня кое е първото селфи, което съм видяла.

Селфи

Ето кое: селфито на Тримата глупаци – героите от едноименната българска сатирична анимационна поредица на автора Доньо Донев. Да, точно така, в онези времена, в които да имаш фотоапарат се считаше за луксозен късмет (поредицата е реализирана 1970-1990 г.), че и някои от нас не са били родени даже, е имало селфи!

Селфи

Пренасяйки се обаче в по-съвременния свят на технологиите, помня добре, че

в началото #selfie-то се смяташе за нарцисизъм

и го свързваха с негативизъм. Тогава имаше противници на самозаснемането, а практикуващите неведнъж ставаха обект на грандиозни критики и присмех. Точно тогава по време на церемонията по връчването на наградите „Оскар” едни от най-харесваните актьори на Новото време направиха най-коментираното селфи и до днес. На него можете да видите Брадли Купър, Брад Пит, Анджелина Джоли, Дженифър Лорънс, Джулия Робъртс, Мерил Стрийп, Кевин Спейси, Елън Дедженеръс и други в категория А++. Селфи кадърът е рекордьор по ретуитване в социалната мрежа Туитър и само за час от пускането й в мрежата се реализират 1,300,000 ретуита! Но не това е впечатляващото, а задкулисието на фотоса, зад който всъщност стои рекламен договор за 20 милиона долара на Самсунг – телефона, с който бе заснета снимката. Като че ли от този момент нататък селфито бе прието като забавен начин за увековечаване на мига. Придоби дори позитивен облик до такава степен, че

приложението SnapChat създаде филтри за самоснимачката,

която пък е опция, направена възможна от компаниите за мобилни телефони, които решиха да сложат камера на дисплея – тъй наречената “предна камера”, или наричана още „селфи камера“.

Селфи

Селфи

Оказва се, че #selfie-то не е чужд похват дори за хора от политическия елит на света, представители на бизнеса, шоубизнеса, модата, общо взето за всички! Путин и селфи? Да! В списъка на селфи-практикуващите се нареждат още Барак Обама, Доналд Тръмп, Бионсе Ноулс, Мерил Стрийп, Хилъри Клинтън, Дженифър Лопес, Адриана Лима и още и още...
Дали хората са теле-зомбита или пък потребността им от селфи снимки диктува напредъка в развитието на телефонните апарати? Някои твърдят, че създаването на селфи стика не е породено нито от култ към личността, нито от жаждата за предаване на смислено послание, а се базира на самотата, която е част от ежедневието на Човека от 21-ви век.

Неведнъж сме чували, че

една снимка казва повече от 1000 думи.

Селфи

Всъщност какво ли съобщава една селфи снимка, направена в огледалото в (уж) луксозна тоалетна на хотел с (уж) висока категоризация? Подобни снимки няма да видите в официалния профил на Анджелина Джоли в Инстаграм, нито дори в този на селфи-кралицата Ким Кардашиян-Уест! Тогава каква комуникация, какво послание отправят младите, снимащи се в „скъпи” тоалетни? Демонстрацията на тотална липса на материален житейски успех в техния живот в комбинация с желанието да парадират с такъв, както и с добавка – неразбирането им за естетика и баланс води до „наводняването” на социалните мрежи с такива селфи снимки.

Селфи

Моите съвети за перфектно #selfie

1. Уверете се, че сте в отлично НАСТРОЕНИЕ!
2. Ако не сте сам, е за препоръчване партньорът/партньорите за снимката да е с добра ЕНЕРГИЯ!
3. Гаранция за успех на едно #selfie е перфектната СВЕТЛИНА.
4. Желателно е да намислите какво ПОСЛАНИЕ изпращате със снимката. Така селфито ще има ТЕМА (мода, образование, природа, политика, култура...) и Вашите последователи ще бъдат по-ангажирани и подтикнати да коментират.
5. Не само за селфи, а и по принцип, е хубаво да се стремите към приятна ВИЗИЯ. На подсъзнателно ниво хората свързват добрия външен вид с професионалния и житейски успех, именно снимки с по-приятно изглеждащи хора са предпочитани и по-харесвани.
6. За още по-голям успех на селфито използвайте СЕЛФИ СТИК. Така ще можете да “хванете” повече детайли в картинката и да „закопчаете” момента в пълния му вид.

Селфи

Селфи

***
...Докато пиша този текст ставам неволен свидетел на #SELFIE-то на две приятно изглеждащи, с натурална визия, момичета и без да искам чувам техния разговор: „Дали той ще ме хареса, ако му пратя тази наша снимка или да направя единично селфи? Така пък няма ли да изглежда твърде нагласено, ще усети, че искам да му се харесам, ще си помисли, че му се навирам... нека изпратя общото селфи”... И си мисля: култът към личността може би е минало, комуникацията е настояще и бъдеще, а любовта е силата, която движи всичко това! Щрак!

Селфи

Снимки:
1. – 2. Селфи от наградите Оскар.
Фото: Брадли Купър
Фото: Business Insider
3. Анджелина Джоли.
Фото: Pinterest
4. Барак Обама Дейвид Камерън, Хеле Торнинг-Шмит.
Фото: BBC
5.. Барак Обама.
Фото: E!News
6. Владимир Путин.
Фото: Pinterest
7. Гери Дончева и проф. Любомир Стойков.
Фото: Антон Марков/Академия за мода
8. Дженифър Лопес.
Фото: Инстаграм jlo
9. Мерил Стрийп и Хилъри Клинтън.
Фото: Kevin Woolf за Business Insider
10. Певицата Бионсе Ноулс.
Фото: Джей Зи
Прочетено: 1013 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 107, Юли 2020

ТОПЪЛ ИЛИ СТУДЕН - ЧАЯТ Е ВКУСНА НАСЛАДА ЗА ВСЕКИ СЕЗОН

Ивана Стоянова

* Infuso ангажира сетивата със селекция от вкусни плодови и билкови смеси

Стремежът на съвременния човек към по-здравословен начин на живот е пряко свързан с консумацията на напитки. Топъл или студен – чаят ни носи здравословна наслада независимо от сезона.

Infuso

Infuso

Любопитен факт е, че експертните смесители на британските чайове Twinings с над 300 годишна история, тестват повече от 3000 чаши чай всяка седмица. Резултат от усилията на ароматните майстори и експерти са различни варианти на висококачествен чай – от класически смеси като Ърл Грей и английска закуска до зелени чайове и плодови инфузии. Сред тях е и серията „Infuso“, която ангажира сетивата със селекция от вкусни плодови и билкови смеси. Всяка инфузия е без кофеин и е направена от 100 процента натурални съставки, действащи като идеален заместител на онези, които се надяват да намалят приема на кофеин, докато се наслаждават на вкусна почерпка.
Изобилието от вкусове на „Infuso“ включва десет различни комбинации: Малина и нар; Джинджифил и лайм; Лимон и джинджифил; Ягода и манго; Лайка, мед и ванилия; Ройбос, ягода и ванилия; Ройбос, джинджифил и мента; Портокал, манго и канела, Лайка и мента.

Infuso

Infuso

Infuso

Infuso

Infuso

Infuso

Infuso

Infuso

Снимки:

  1. – 10. Вкусове от серията „Infuso“ на Twinings

Фото: Sofstok
Прочетено: 1043 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 107, Юни 2020

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 106: Oxley джин „замразява” вкусове от природата
   БРОЙ 106: НАЙ-НОВАТА КАПСУЛНА СИСТЕМА НА „ЛАВАЦА” ВЕЧЕ Е В БЪЛГАРИЯ
   БРОЙ 106: ПУБЛИЧНОСТ ПОД КАРАНТИНА
   БРОЙ 105: "ЛАВАЦА" ОТНОВО Е ОФИЦИАЛЕН ПАРТНЬОР НА AUSTRALIAN OPEN
   БРОЙ 105: "ЛАВАЦА" С НОВО ПАРТНЬОРСТВО НА ФОРМУЛА 1 ПРЕЗ 2020

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли