ЕСТЕСТВЕНИТЕ ВИЗИИ СА АКТУАЛНА ТЕНДЕНЦИЯ ЗА ЕСЕН-ЗИМА 2020/2021

ЕСТЕСТВЕНИТЕ ВИЗИИ СА АКТУАЛНА ТЕНДЕНЦИЯ ЗА ЕСЕН-ЗИМА 2020/2021

Мария Караганова

* Сбогом на омбрето
** Коафьорските акценти са част от модния тренд

Тенденциите в прическите винаги тръгват вдъхновени от самата мода. Когато говорим за коси трябва да имаме концепция за цялостната визия, която иска клиента, за да се съобразим с нея. Неслучайно, когато представям актуални техники в коафьорството, винаги започвам с актуалното при облеклото, затова съм ви подготвила и няколко акцента от модните подиуми. В очакване на новите предложения за есен-зима 2020/2021, които ще бъдат представени в края на септември в Париж, нека си припомним и част от трендовете за пролет-лято 2020, от които много ще се прехвърлят и в новата колекция.

Модни тенденции в прическите за есен-зима 2020/2021

През последните години тенденциите изключително много се измениха. Преди бягаха от студените цветове и на фокус беше ретро стилът. Този сезон наблюдаваме множество микро тенденции, като за мен най-открояващата се е неонът. Той е навсякъде – присъства в дрехи, обувки и аксесоари, откриваме го в грима и дори понякога в косите. Друг силно изразен тренд е новото излъчване, назовавано „Бизнесът в бермуди“.

Модни тенденции в прическите за есен-зима 2020/2021

Модата от 70-те също се завърна, под формата на костюм с пристягане в кръста, класически костюм с леко широк панталон, както и диско яките на ризите. Денимът също е на почит през сезон есен-зима 2020, както и всякакви материи, които наподобяват дънков плат.

Модни тенденции в прическите за есен-зима 2020/2021

Бялото е хитът при цветовете. Най-вече изцяло белият костюм, който има кройки с риза, елек и яка, отново типична за стила през 70-те години. Сред принтовете са актуални флоралните мотиви, а нюансите, които най-много ще виждаме са неон, пастелно бежово, сиво, бяло и тропически цветове.

Много нови тенденции се разкриват и в прическите. Този сезон косите са изчистени. Кичури ще срещаме все по-рядко, а омбрето тотално излезе от мода. Във визиите ще присъстват един, или най-много два цвята, постигнати чрез техниката Tuid. Но най-важното, когато говорим за пълна промяна е подстрижката. Тя създава формата, а ние коафьорите творим и рисуваме върху нея.

Модни тенденции в прическите за есен-зима 2020/2021

Няколко са подстригванията и формите, които ще бъдат актуални този сезон. Въпреки, че в България много жени мечтаят да имат дълги коси, в международен план безспорен фаворит е бобът. Този тип прическа е много популярна във формата си на кръг, или по-познат на нас фризьорите (чисто професионално) е сасонът #Ballbobcut – силно изразен бретон, извит навътре. Той е една от най-сложните форми за подстригване – изключително красива, но много малко търсена в салоните.

Модни тенденции в прическите за есен-зима 2020/2021

Тренд, който отдавна не бяхме виждали е пикси прическата, но не в класическата й визия. Вместо на пластове, силно изтънена отзад на врата и с издължаване в предната част, тази година имаме една прогресивна форма, на издължена част отпред и скъсяване в горната част, понякога и в комбинация с бретон. Дългите коси са най-желания тренд в България. Във варианта си „Невидимите пластове“  косата се подстригва във вътрешната част, за да има едно красиво движение, а формата си остава масивна, но много текстурирана отвътре.

Модни тенденции в прическите за есен-зима 2020/2021

Русото като цвят е изключително търсено във всичките му варианти. Highshinebleack Hair например е нюанс, при който е характерно силно изсветляване с блясък и дълбочина на корена, а най-търсената разновидност за сезона наподобява цвета на маслото (по-бежово). Като цяло цветовете този сезон са или много студени или бежово топли.
Доста актуално е и пастелното оцветяване, като преди това косата трябва да се изсветли. Продуктът, с който прилагам тази техника се нарича Majirel Glow, който е подходящ и за постигането на кафяви, шоколадови цветове. Медените тоналности с червени нюанси също се открояват ярко този сезон.

Тази година се радваме на голямо разнообразие от тенденции, но може да се каже, че изпъкват три от тях: русите цветове – пастелни, бляскави и по-скоро студени, отколкото топли, шоколадовите и медени нюанси. В стайлинга това са липсата на обем и стремежът за по-естествената визия.

Модни тенденции в прическите за есен-зима 2020/2021

Модни тенденции в прическите за есен-зима 2020/2021

Модни тенденции в прическите за есен-зима 2020/2021

Модни тенденции в прическите за есен-зима 2020/2021

Модни тенденции в прическите за есен-зима 2020/2021

Снимки:
1. Артист-коафьорът Мария Караганова.
Фото: Диляна Марков
2. Мария Караганова заедно с проф. Любомир Стойков по време на наградите „Златна игла 2020“.
Фото: Хайлайф
3. Прическа тип „пикси“.
4. – 5. Актуалната визия с дълга коса.
6. – 7. Русият цвят в няколко варианти.
8. Шоколадов цвят постигнат с техниката Majirel Glow.
9. Медена тоналност с червен нюанс.
Фото: Личен архив на Мария Караганова
10. – 11. Визии от новите тенденции – нюанси на русото, с липса на обем.
Фото: © Vogue
Прочетено: 2481 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 108, Септември 2020

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 107: ТЕНДЕНЦИИ В ПРИЧЕСКИТЕ ЗА ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020
   БРОЙ 106: АРТИСТ-КОАФЬОРЪТ МАРИЯ КАРАГАНОВА ЗА АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕНЦИИ В ПРИЧЕСКИТЕ
   БРОЙ 104: АРТИСТ-КОАФЬОРЪТ МАРИЯ КАРАГАНОВА ЗА АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕЦИИ ТОЗИ СЕЗОН
   БРОЙ 103: МАРИЯ КАРАГАНОВА ЗА СРЕЩАТА СИ С КОАФЬОРА НА ЗВЕЗДИТЕ – АДАМ РИЙД
   БРОЙ 103: РЕВОЛЮЦИОННАТА СИЛА НА СЕРУМА ЗА КОСА

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing