L'ORÉAL ПРЕДСТАВИ ДВА НОВИ ПРОДУКТА

L'ORÉAL ПРЕДСТАВИ ДВА НОВИ ПРОДУКТА

На 12 януари 2022 г., София – L'Oréal Group, водещата козметична компания, представи Colorsonic и Coloright – две уникали технологични иновации в областта на красотата, които ще променят изцяло категорията „боядисване на коса". Colorsonic е леко, преносимо устройство, което използва иновативен процес за смесване на боята за коса без цапане, като осигурява нейното равномерно нанасяне и трайни резултати при боядисване в домашни условия. Coloright е свързана с изкуствен интелект система за боядисване на коса за стилисти в салони. Тя включва функция за виртуален тест, която помага за проектиране на желаните нюанси и алгоритъм, който позволява получаване на желания уникален цвят на косата сред избор от над 1500 възможности за персонализирани нюанси. И двете иновации бяха представени на CES 2022, водещата световна конференция за потребителски технологии.

Когато пандемията COVID-19 доведе до временното затваряне на много салони, пазарът на домашните бои за коса нарасна с 6%. През това време потребителите се сблъскаха с предизвикателствата на процеса на домашно боядисване (почти непроменян от десетилетия), а именно цапането с боя и трудностите при нейното нанасяне на труднодостъпни места.   

Разработен в отговор на тези нужди и усъвършенстван в продължение на пет години, уредът Colorsonic използва специален смесващ механизъм за комбиниране на точно определено количество оксидант (проявител) и формула за създаване на боя за коса. Устройството дозира точната доза боя за коса и я нанася върху косата чрез осцилираща дюза с косъмчета, които се движат зигзагообразно, за да я разпределят равномерно върху косата. Стъпките за употреба са пет:
1. Изберете цвят за коса от 40 нюанса на уебсайта на Colorsonic. Комплектът за боядисване на коса без амоняк се доставя удобно директно до дома ви.
2. Заредете касетата с цвят в устройството за смесване на цветовете. Формулата с боята и проявителят се съхраняват отделно, докато устройството не се включи, което е важен компонент за запазване на цвета и неговата свежест.
3. Разрешете косата с устройството от корените до краищата за равномерно нанасяне на цвета. Осцилиращата дюза, тествана стриктно за предотвратяване на изтичане, пренасищане и капене, се движи 300 пъти в минута, за да покрие ефективно косата бързо. Включена е и приставка за тези с дълга коса (с дължина до раменете или повече).
4. Изчакайте 30 минути. След това изплакнете, оформете прическата и готово.
5. Извадете касетата от устройството и съхранявайте останалата боя, за да можете лесно да нанесете още от нея по всяко време. Системата на касетите позволява на Colorsonic да съхранява останалия цвят за последващо боядисване и покриване на сивите коси.

Представянето на Colorsonic е продължение на ангажимента на L'Oréal да предоставя изключителни персонализирани козметични преживявания, основани на устойчивостта. Характеристиките, които отразяват този ангажимент, включват:

- Рециклируема пластмаса: Colorsonic е устройство за многократна употреба с рециклируема касета, която използва по-малко пластмаса на едно приложение в сравнение с домашната боя за коса.

-  Ръкавици за многократна употреба: Обикновената боя за коса включва ръкавици за еднократна употреба във всяка кутия. Colorsonic заменя ръкавиците за еднократна употреба с ръкавици, които могат да се използват многократно до 10 пъти и са с висока степен на защита.

-  Намалено опаковане при доставка: Устройството Colorsonic и цветните касети се доставят в сертифицирани хартиени опаковки, които могат да се рециклират. L'Oréal планира да пусне Colorsonic на пазара първо за потребителите в САЩ в началото на 2023 г.                    
В допълнение към преобразяването на домашното изживяване при боядисване на коса с Colorsonic, L'Oréal представи и следващата еволюция при боядисване на коса в салон. Coloright е свързана с изкуствен интелект система за боядисване на коса за стилисти в салони, която създава персонализиран цвят на косата по заявка. Тя поставя иновациите в ръцете на професионалните колористи и персонализира изживяването при боядисване на коса в салона, а нейният патентован алгоритъм позволява  постигането на по-прецизни цветове от всякога.

Машината Coloright разполага с четец, който анализира косата на клиента, измервайки факторите, които влияят върху ефективността на боядисването, включително цвета на косата, процента на сивото, дължината и плътността, и диспенсър, който съдържа сухи топчета боя за коса, придружени от касети с базови кремове, проявители и разредители. Заедно тези дозиращи се компоненти създават персонализирана рецепта за боядисване на косата, а Coloright прави възможно създаването на над 1500 персонализирани цвята боя за коса.

Снимки:

  1. – 4. Продуктите на L'Oréal.

Фото: L'Oréal

Източник: L'Oréal
Прочетено: 1694 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 116, Януари 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 115: АКТУАЛНИ ПРИЧЕСКИ ЗА КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ
   БРОЙ 114: АКТУАЛНИ ТЕНДЕНЦИИ В ПРИЧЕСКИТЕ ЗА 2021
   БРОЙ 113: ПЛАЖНИ ПРИЧЕСКИ ЗА ЛЯТО 2021
   БРОЙ 110: НОВАТА КОЛЕКЦИЯ НА БАЛМЕН ЗА МЪЖЕ
   БРОЙ 109: Кои са причините за косопад и какви процедури за възстановяване на косата съществуват?

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing