Управление на хронични заболявания с помощта на онлайн аптеките

Управление на хронични заболявания с помощта на онлайн аптеките

В епоха, в която удобството и достъпността са от първостепенно значение, онлайн аптеките се очертаха като промяна на правилата за хората, ангажирани от хронични заболявания. Способността да се управляват хронични заболявания чрез тези цифрови платформи предлага спасение за мнозина, рационализирайки процеса на придобиване на основни лекарства и предоставяйки ценна подкрепа за пациентите.

Управление на хронични заболявания с помощта на онлайн аптеките

Едно от основните предимства на онлайн аптеките е удобството, което предоставят на хората с хронични заболявания. Отдавна отминаха дните на редене на опашка във физическа аптека, често изправени пред закъснения или недостиг на наличности. С няколко щраквания пациентите могат да поръчат своите лекарства от комфорта на дома си, спестявайки време и енергия, което може да бъде особено ценно за хората с ограничена подвижност.

Освен това онлайн аптеките са отлични в управлението на лекарствата. Много от тези платформи предлагат услуги, които помагат на хората да следят своите рецепти, като гарантират, че никога няма да пропуснат доза. Автоматизирани напомняния за презареждане, изчерпателни списъци с лекарства и персонализирани графици на дозиране са само няколко функции, които правят управлението на хроничните заболявания по-управляемо и по-малко податливо на грешки.

За тези, които живеят в отдалечени райони или са изправени пред транспортни предизвикателства, онлайн услугите от този тип преодоляват празнината. Те осигуряват достъп до широк набор от лекарства, които може да не са лесно достъпни на местно ниво. Този достъп е особено полезен за пациенти с редки заболявания или такива, изискващи специализирано лечение.

Онлайн аптеките също допринасят за ефективността на разходите. Те често предлагат конкурентни цени, а възможността за сравняване на цените между различни платформи гарантира, че пациентите могат да намерят най-рентабилните опции. Освен това, някои от тях, като например онлайн аптеки Салвия, предлагат програми за лоялност и достъпни генерични алтернативи, облекчавайки финансовата тежест от управлението на хроничните заболявания.

Пациентите не остават в неведение, когато използват услугите им. Те често предлагат достъп до фармацевти за консултации, отговаряне на въпроси и предоставяне на насоки относно лекарствата и потенциалните им взаимодействия. Тази подкрепа насърчава чувството на увереност за хората, които може да имат притеснения относно своите планове за лечение.

В заключение, онлайн аптеките революционизираха начина, по който хората се справят с хроничните заболявания. Удобството, инструментите за управление на лекарствата, достъпността, рентабилността и професионалната подкрепа, които предлагат, ги правят безценен ресурс за тези, които са изправени пред ежедневните предизвикателства на хроничните заболявания. За пациентите обаче е от решаващо значение да изберат реномирани и сертифицирани онлайн аптеки, за да гарантират, че здравето и безопасността им са добре запазени, докато възприемат предимствата на това дигитално решение за здравеопазване.




Прочетено: 305 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 125, Октомври 2023

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДЕПРЕСИЯТА?

Константин Ковачев е кинезитерапевт с 20-годишен опит зад себе си. Изцяло посветен на професията си, решава дори повече да задълбочи, за да постигне целта си, а именно да намери начин за справяне с болките и проблемите на хората. Завършва Спортната академия, специалност кинезитерапия и през 2015г., започва сериозно  да се запознава с приложната кинезиология. Навлизайки в тази наука, Константин Ковачев започва да експериментира с нея, изследвайки причината за болките в тялото. Завършвайки курсове за енергийна психология и емоционална свобода, той разбира, че голяма част от болките в тялото  са вследствие на емоционални дисбаланси, т.е на психическа основа.

Как да се справим с депресивните състояния

Заедно със своята съпруга създават  метода Актив Ситинг, както и първата цялостна програма за Физическа и Емоционална трансформация базирана на приложна кинезиология в България. Автор е на книгите “Физическа и емоционална трансформация” и “Как да се справим сами с болката в тялото”.

Какво представлява депресията?

В днешни дни депресията е често срещано психично разстройство. Представлява съвкупност от натрупани емоции (тъга, вина, страх, болка, гняв, беззащитност и липса на обич), които блокират енергията свободно да преминава през тялото.

Това са и емоции, които ще разгледам поотделно в книгата и върху които заедно ще работим. Всичките тези емоции и преживявания от миналото стоят като незаздравяла рана в нашето тяло. Изисква се осъзнатост и промяна, за да стигнем до причините, създали тези рани. Но за да се изправим пред истината за себе си в търсене на промяна и баланс, първо трябва да поработим с основните емоции, от които страдаме ежедневно. Програмата ФЕТ е помогнала на много хора да се справят с тези състояния.

Връзката между емоции и енергия

С помощта на интуиция  и мускулния тест установих, че задържайки няколко емоции в себе си, енергията намалява. Като че ли те изсмукват от жизнената ти енергия. Може да дадем пример с просто лека кола, натоварена цялата с тухли. Разбира се, тя ще се движи по-бавно и трудно, ще харчи повече гориво и ще се амортизира бързо. Точно това става с нас, когато задържаме емоциите с години, особено негативните. Да живеем в така нар. “истина” става доста по-трудно, защото сме избрали или се налага да не показваме емоциите, които изпитваме. Психическото натоварване ни кара да ги задържаме, искайки да се чувстваме добре въпреки ситуацията в живота ни. Мозъкът ни непрекъснато търси варианти, които биха ни устройвали, и когато не намира такива, се претоварва, съответно не ни върши работа в такива ситуации, защото е претоварен. Започваме да губим енергия и вършим работата си рутинно и без желание. Тоест насилваме се, за да не се разочароваме още повече от факта, че не правим нищо полезно.

Паник атаките

Това е състояние на тялото и ума, което буквално ни казва, че ще умрем. Най-често срещаните симптоми, които се появяват са затруднено дишане, скованост на тялото и учестен пулс. Много хора не знаят, какво провокира тези паник атаки и не осъзнават, че те се появяват, защото нервната система е изтощена и претоварвана с години. От дългогодишният ми опит като кинезитерапевт съм разбрал, че възстановяването на нервната система става много бавно.

Начини за справяне с тези състояния.

Техниките от Актив Ситинг, ще подействат мигновено. ”Физическа и емоционална трансформация” е програмата, която препоръчваме, защото чрез използване на техники от нея, резултатът ще бъде на лице. За да достигнем до решението на проблема първо трябва да се “рестартира” нервната система. Следва и освобождаване на натрупаните емоции, ръчно чрез потупване  на определени точки по тялото. Оттам нататък може и да се направят дихателни техники и раздвижване на гръдната диафрагма. Гръдната диафрагма е участник в процеса дишане и когато тя е блокирана, пречи на това да дишаме нормално.

Вдишването и издишването карат нервната система да бъде спокойна и балансирана. Други техники, които може да приложим са тигрова лапа, емоционален рестарт, както и техника за освобождаване на вегетативния нерв. За да бъде постигнат желан резултат трябва да се работи, както с тялото, така и с емоциите.




Прочетено: 371 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 125, Октомври 2023

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 124: DESSERTO AGAVE – СЪЗДАВАНЕ НА ЕКОЛОГИЧНИ СЪОБРАЗЕНИ ПРОДУКТИ
   БРОЙ 123: Силата на хранителните добавки
   БРОЙ 122: ПРОБИОТИК – КАКВО Е НЕГОВОТО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ?
   БРОЙ 121: РИБЕНОТО МАСЛО: ТОЛКОВА ЛИ Е ПОЛЕЗНО?
   БРОЙ 120: Могат ли мултивитамините да помогнат при борба с вирусите
   БРОЙ 120: КАКВО ВСЪЩНОСТ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ФУНКЦИОНАЛНИТЕ НАПИТКИ?

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing