КАТЯ РОУЗ: ЕДНА ЖЕНА Е НАЙ-КРАСИВА, КОГАТО В НЕЯ ЦАРИ ХАРМОНИЯ.

КАТЯ РОУЗ: ЕДНА ЖЕНА Е НАЙ-КРАСИВА, КОГАТО В НЕЯ ЦАРИ ХАРМОНИЯ.

Силвия Тодорова

Носителка сте на титлите: Мисис България 2011, Мисис Европа 2012 и Бизнес дама благотворител 2013. Какво означават те за вас?

Гордея се, че спечелих тези престижни титли, но не толкова, заради оценката и признанието, колкото заради възможността да участвам в различни благородни инициативи и да помагам на нуждаещите се, съдействайки за по-доброто и благоприятно стечение на обстоятелствата в живота им. Всичко това зарежда с толкова сили и енергия, а видимите резултати винаги са ме ентусиазирали и мотивирали да продължавам в същия дух. Вярвам, че във времена на трудности и изпитания, хората трябва да се подкрепяме и да си подаваме ръка, защото така много по-лесно ще намерим правилната посока, в която да вървим. Затова за мен титлите Мисис България 2011, Мисис Европа 2012 и Бизнес дама благотворител 2013 не са просто призове, а много повече от това. Те ми помогнаха да продължа своята благотворителна кауза, с която се занимавам повече от 10 години и то по един красив начин, разкривайки моята душевност и съпричастност.

КАТЯ РОУЗ:

КАТЯ РОУЗ:

КАТЯ РОУЗ:

КАТЯ РОУЗ:

Модата е ваша страст, хоби, а вече и бизнес. През септември направихте грандиозно откриване на Rose Fashion House в София. Разкажете ни повече за бутика и как се разви той за тези няколко месеца?

Откриването на Rose Fashion House безспорно беше едно вълнуващо преживяване, което уважиха редица видни личности, както от България, така и от чужбина. Сред официалните гости на събитието бяха и представителите за Европа на американската марка JOVANI, както и главният дизайнер на турската марка GIZIA, които не пропуснаха да ни поздравят за новото начинание.

Всички модели, които предлагаме в бутика се отличават с качество, прецизна изработка и нюх към детайла, а това определено не остава незабелязано от нашите клиенти. Изключително приятно съм изненадана от бързото темпо, с което се налага и развива Rose Fashion, това не просто ме радва, но и за пореден път доказва, че българката е не само една от най-красивите жени, но и изключително стилна, с изразен вкус към модата и отношение към външния си вид.

Официален и единствен представител сте на световни модни брандове. Споделете с читателите ни кои са те, как и защо се спряхте именно на тях?

Да, точно така, Rose Fashion е официален и единствен представител за България на световноизвестните марки JOVANI, GIZIA, 4G, BALIZZA, B2, ALFABETA, а от съвсем скоро и на френската марка GRIBHA INTERNATIONAL. Изборът на брандовете не е случаен, тъй като това са марки с доказано име и качество в модната индустрия. В Rose Fashion предоставяме богата гама тоалети и костюми за ежедневието, за бизнес срещи и коктейли, както и официални, вечерни, абитуриентски и сватбени рокли за всякакви поводи и празненства. Предлагаме и аксесоари като обувки, чанти и шалове, които създават блясък и допълват визията.

В Rose Fashion се отличаваме с това, че гарантираме на своите клиенти качество, стил, лично отношение и конкурентни цени. Предоставяме още и възможността за експедитивни поръчки по каталог на всички модели от водещите световни марки.

Желанието ми е винаги да изненадваме своите клиенти, предлагайки разнообразни и актуални колекции, които да задоволят и най-изтънчения и претенциозен вкус.

Какво мислите за развитието и перспективите на модния бизнес в България?

Определено смятам, че се очертават отлични перспективи за развитие на модния бизнес у нас. В последно време пазарът се стабилизира, провокиран от нарастващото търсене на красиви и изящни тоалети с високо качество, които същевременно са на достъпни и оправдани цени.

КАТЯ РОУЗ:

КАТЯ РОУЗ:

КАТЯ РОУЗ:

КАТЯ РОУЗ:

В началото на декември отворихте бутик Rose Fashion House и във Варна. Какво ви предстои в професионален план през новата 2014 г.?

Да, точно на Студентския празник 8-ми декември отвори врати Rose Fashion и в морската ни столица. Вече всички почитателки на прекрасните тоалети на JOVANI, GIZIA, BALIZZA, ALFABETA и GRIBHA INTERNATIONAL имат възможността да си ги закупят от новооткрития елегантен и стилен бутик, който се намира в МОЛ Варна. Официалното откриване на Rose Fashion във Варна ще бъде през идната пролет като специално за случая планираме бляскаво ревю, което ще представи избрана селекция от всички модни колекции. Очакванията са и за голяма изненада от страна на американския бранд JOVANI, които предвиждат за пролет-лято 2014-та освен бляскавите тоалети с дантели, да заложат и на съвсем изчистена и семпла визия, която ще бъде прецедент за марката.

На 18-ти и 19-ти януари планираме участие и в ежегодното изложение на булчински и официални тоалети, което ще се проведе в хотел „Шератон”. Новите модели на Rose Fashion ще бъдат специално презентирани и на страниците на списание „Сватба” за месеците декември, януари и февруари.

В началото на месец февруари ще бъдем част от Couture ревю-спектакъла на стилиста Любен Николов от Luxor club. Водещата и моделите на събитието ще бъдат облечени със специално избрани модели от Rose Fashion.

Предстоят ни и множество събития по случай празника на жената 8-ми март. В общи линии намеренията ни са да бъдем активни и винаги да изненадваме по всевъзможни начини своите верни клиенти.

2013-та година изпратихме като специален гост на ревю-спектакъла и церемонията по награждаването на най-елегантните българи „БГ модна икона 2013”. Представихме за първи път в България френския моден бранд GRIBHA INTERNATIONAL с бляскава официална колекция за Коледните и Новогодишни празници, както и за предстоящите абитуриентски балове през 2014 година. Водещата на церемонията по награждаването – актрисата Елен Колева също беше с тоалет, предоставен от Rose Fashion на американския бранд JOVANI.

КАТЯ РОУЗ:

КАТЯ РОУЗ:

КАТЯ РОУЗ:

КАТЯ РОУЗ:

Какви планове и амбиции имате в сферата на модата?

Независимо от постигнатото до момента, човек винаги трябва да планира следващите си ходове в бизнеса, защото само така си създава предпоставки за развитие и професионално израстване. В тази връзка моите планове и амбиции са свързани със създаването на собствена модна марка, която да обединява най-доброто от любимите ми стилове дрехи и ясно да показва личния ми почерк и отношение към модата. Друга моя амбиция е въвеждането на мъжки бранд в Rose Fashion House, който да бъде със спортно-елегантни тоалети, олицетворяващи представите за стилна визия на съвременния мъж.

На кои световни модни дизайнери се възхищавате?

Изхождайки от факта, че модата е моя голяма страст, а вече и бизнес, то с интерес следя модните тенденции. Избирам световни дизайнери, чиито тоалети най-много се доближават до моя вкус и усещане за естетика. Освен дизайнерите на JOVANI и GIZIA, на чиито модели се доверявам за своята бляскава визия за специални събития и корици на списания, и които можете да намерите в Rose Fashion, предпочитам и тоалетите на CHANEL, VERSACE, LOUIS VUITTON, GIORGIO ARMANI, VALENTINO и BURBERRY.

Как определяте своя личен стил на обличане и какво е характерно за него? Какви аксесоари предпочитате?

Моят личен стил на обличане е винаги различен. Тоалетите, които избирам съобразявам преди всичко с повода и мястото, на което отивам. Смятам, че е от изключително значение за красивата визия, облеклото да бъде избрано в унисон, както с фигурата и пропорциите на тялото, така и с конкретното събитие. В ежедневието си залагам на спортно- елегантни дрехи, които са стилни и удобни. През почивните дни или когато съм сред природата пък предпочитам изцяло спортните костюми, които ме карат да се чувствам приятно и свободно.

Обичам аксесоарите и смятам, че те представляват логичният завършек на една визия. Моят любим аксесоар са обеците.

КАТЯ РОУЗ:

КАТЯ РОУЗ:

КАТЯ РОУЗ:

Омъжена сте за австралиец, бивш национален шампион по мотокрос.

Обичате ли високите скорости на пътя и в живота?

В никакъв случай не бих казала, че съм фен на високите скорости, както на пътя, така и в живота. Може би, защото определям себе си като разумен и здраво стъпил на земята човек, за когото умереният подход към всяко нещо е най-правилният.

 

Със съпруга Ви имате успешен семеен бизнес. Каква е според Вас формулата на успеха в личен и професионален план?

Да, така е, заедно с моя съпруг Ричард управляваме няколко международни компании. Това е бизнес, който изисква много комплексни качества и професионални умения, за да се развива градивно. Може би основната формула за успешен бизнес е да имаш ясна представа какво точно целиш, какви са начините за постигането на тези цели, както и цялостна мобилизация и стремеж за осъществяването им. Разбира се, нужни са и много търпение, труд и упоритост, но най-вече любов към работата и силна вяра в крайния резултат.

Кои са най-важните принципи и правила в бизнеса според вас?

Бих казала, че основният принцип е изграждането на бизнес отношения, които да се основават на моралните и етични ценности. Също така провеждането на прозрачна и открита политика, свързана с основните дейности, както и изграждането на репутация на почтен, надежден, компетентен и професионално ориентиран партньор в бизнес средите. Определям тези принципи за същностни, изхождайки от различните сфери на дейност, с които се занимавам.

А каква е Вашата тайна за щастлив брак?

Не бих казала, че съществува някаква тайна за щастлив брак, по-скоро всичко е въпрос на късмет- да намериш правилния човек, който да те обича, разбира и взаимно да се допълвате. Много е важно в една двойка двамата партньори да гледат в една и съща посока и да имат общи цели. От ключово значение са и доверието и компромисите, които са неизменна част от съвместното съжителство между двама души. Важно е семейството да умее да се забавлява и разтоварва заедно, защото всичко това сплотява изключително много отношенията. Друг съществен момент е и изграждането на семейни традиции и привички, които да създават хармония и усещане за домашен уют.

Много са нещата, които можем да направим за уединението в отношенията с любимия човек, но най- важното е да полагаме непрекъснати усилия в тази посока, а не да се оставяме на течението, защото така даваме път на рутината и рискуваме да разрушим връзката си.

Майка сте на двама сина – в какво ги възпитавате?

За мен възпитанието е от ключово значение за формирането на личността в бъдеще. Може и да не си даваме ясна сметка, но възпитанието е най-важната и най-голяма отговорност на всички нас като родители. За това, какво ще поникне утре е важно, какво ще посеем днес. Двамата със съпруга ми сме твърдо убедени, че децата трябва да се възпитават още от малки в отговорност, самостоятелност и уважение и ние правим всичко необходимо в тази посока.

Гордея се изключително много с моите синове, които са две прекрасни, позитивни и дейни момчета. Децата ми притежават различни таланти и заложби, както и съвестно отношение към образованието и бъдещето си. Успяват да съчетават така задълженията си, че същевременно да изживяват и пълноценно детството си.

Как съвместявате професионалните си ангажименти и семейния живот?

Ако Ви кажа, че е лесно съвместяването на професионалните ангажименти и семейният живот, това означава да не бъда съвсем искрена в отговора си. Затова ще призная, че на моменти това е изключително трудна и изтощителна задача, но в никакъв случай не и невъзможна. Винаги се старая да организирам и балансирам добре времето, задачите и отговорностите си, както и да правя различни компромиси, без това да ощетява семейството ми. Силно се надявам да успявам да се справям, дали е така, това могат да кажат само най- близките ми хора.

Как бихте описала себе си – своя характер, силни и слаби страни?

Трудно ми е сама да говоря за себе си, но бих се описала като един позитивен, ведър и оптимистичен човек, който не е предубеден и приема хората, такива, каквито са. Винаги съм добронамерена и се опитвам да бъде компромисна и разбираща, дори когато ми е неимоверно трудно да го направя. Старая се да бъда себе си и никога да не изневерявам на вярванията и убежденията си. Определям се като силна жена с ясни позиции и мнение, които зная как да отстоявам. Много важни думи за мен са „умереност”, „целенасоченост” и „вяра”.

Кои са най-важните житейски уроци, които сте получила?

Установила съм, че човек се учи от грешките си, те са нашите най-големи учители, те изграждат характера, реакциите, както и формират светогледа ни. Така, че няма лошо човек да греши, лошо е да повтаря грешките си. Друг важен за мен урок е да слушам своята интуиция, която досега никога не ме е подвеждала и винаги ми е помагала да изграждам правилна преценка за хората и обстоятелствата в живота ми.

Какви грижи полагате за външния си вид?

Като всяка жена се старая да изглеждам добре, ходя редовно на фризьор, маникюр, педикюр и козметик. Въпреки това съм на мнение, че една жена е най-красива, когато в нея цари хармония, увереност и удовлетвореност, това са най-важните проявления на вътрешната красота.

Как преминава един ваш делови ден?

Денят ми започва в 06.30ч. сутринта, когато ставам, за да приготвя закуска и да изпратя синовете си на училище. Със съпруга ми Ричард заедно изпиваме първото си кафе за деня, след което всеки се заема със своите задачи и ангажименти. Вечерта се събираме цялото семейство, вечеряме и си споделяме интересни преживявания от деня.

Какво ви вдъхновява и за какво мечтаете?

Аз съм човек, който може да почерпи вдъхновение от всичко, което ме зарежда с положителна енергия и нагласа. Вдъхновява ме природата, добротата, но преди всичко подкрепата и обичта на съпруга ми и усмивките по лицата на децата ми. Те са моят най-голям стимул да вървя напред и да се развивам, давайки най-доброто, на което съм способна. Относно мечтите, разбира се, мечтая, но може би за по-тривиални неща като повече разбирателство между хората и за живот, изпълнен с мир и хармония.

На кои изкуства сте почитател?

Определено съм голям почитател на приложното изобразително изкуство и по- конкретно на дизайна, който е другата моя голяма страст и хоби, редом с модата. Също така уважавам театралното и кино изкуство, обичам и качествената и стойностна музика.

Как си почивате, релаксирате и забавлявате?

Като се замисля напоследък все по-рядко ми се случва да почивам, предвид множеството ангажименти и натовареният ми график, но истински релаксирам, когато освободя съзнанието си от всякакви тревоги и напрежение и се отдам на някое любимо мое занимание. Зареждам се с енергия, когато съм сред природата, когато чета любима книга или пък спортувам. С живителна сила ме изпълват и срещите с близки и приятели, както и слушането на някоя любима песен.

Имате ли любима фраза, сентенция, афоризъм?

Имам няколко любими фрази и сентенции, които често си напомням. Някои от тях са: „Може да си разочарован, ако не успееш, но си обречен, ако не опиташ”, също така „Поставям си цели, които винаги преследвам докрай”, както и че „Всичко велико в живота е постигнато със стремеж, търпение и време.”

Предстоят празници, какво място заема благотворителността в живота ви?

Благодаря на Господ, че съм имала и имам възможността да бъда част от различни благотворителни каузи. За мен желанието да помогнеш трябва да извира от сърцето и душата. Благотворителността не трябва да бъде друго, освен проява на човечност и добра воля. Би било чудесно за благородните дела да не се сещаме само по Коледа, защото по Коледа може и да стават чудеса, но от нас зависи да превърнем всеки ден в едно малко чудо, подавайки ръка на някой, който има нужда от надежда.

Къде смятате да прекарате Коледните и Новогодишни празници?

Със семейството ми сме решили тази година да посрещнем празниците в Америка. Децата ми отдавна настояват за това пътуване и със съпругът ми взехме решение да удовлетворим желанието им и да ги зарадваме по този начин. Възнамеряваме първата седмица от престоя си в Съединените щати да прекараме във Флорида, където децата ще имат възможност да се позабавляват на воля в увеселителния парк „Дисниленд” в Орландо. Нова година пък планираме да посрещнем в Лас Вегас, в компанията на Дейвид Копърфийлд и уникалното му шоу. След това ще отделим време да разгледаме Холивуд в Лос Анджелис Калифорния, където смятаме да посетим училищата по актьорско майсторство, от което най- впечатлен ще бъде малкият ми син, който е с изявени артистични заложби.

В общи линии се очертава едно приятно и вълнуващо преживяване.

Използвам случая да пожелая на всички Ваши читатели, приятно и топло посрещане на Коледните и Новогодишни празници, обградени от хората, които истински обичат. През новата година остава да си пожелаем преди всичко много здраве, смирение, успех във всяко начинание и благоденствие.

Снимки:

1. – 4. Катя Роуз с тоалети от Rose Fashion House.

Фото: © Дилян Марков/От игла до конец

5. Еркан Демиролу и Себахтин Акдора – представителите на GIZIA, Катя Роуз и Александър Кафадаров собственици на Rose Fashion House, Жузепе и Бети Чукран – представителите на JOVANI (от ляво на дясно).

6. Катя Роуз и Александър Кафадаров собственици на Rose Fashion House.

7. Камелия Воче, Ивана Скендерова, Катя Роуз, Ирен Онтева и и Таня Скринска (от ляво на дясно) с тоалети от бутик Rose Fashion.

8. Кремена Халваджиян и Катя Роуз на афтърпартито в клуб "Once Upon A Time ... BIBLIOTEKA"

Фото: © Хайлайф/От игла до конец

9. – 10. Катя Роуз в тоалети от най-новата колекция на JOVANI на бутик Rose Fashion

Фото: © Дилян Марков/От игла до конец

11. – 15. Катя Роуз в тоалети от най-новата колекция на GIZIA на бутик Rose Fashion

Фото: © Костадин Кръстев-Коко/От игла до конец
Прочетено: 9761 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 69, Декември 2013

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 68: ЦВЕТА ПОПОВА: „ТВОРЧЕСТВО Е ВСЯКА РАБОТА, В КОЯТО ВЛОЖИШ СЕБЕ СИ!”
   БРОЙ 64: БЪЛГАРСКАТА „МАММА МИЯ”
   БРОЙ 61: ДЕСИСЛАВА МОНЕВА С ПРЕСТИЖНАТА НОМИНАЦИЯ – „ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2012”
   БРОЙ 60: ВЯРА ГЕОРГИЕВА – ПО ПЪТЯ КЪМ УСПЕХА ОТ МИЛАНО ДО БЪЛГАРИЯ
   БРОЙ 57: ЕКСПЕРТЪТ ПО ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ ГЕРГАНА ВЪЛОВА: "ДА ПОДАДЕШ РЪКА НА СВОЕТО ЗДРАВЕ, Е ВЪПРОС НА ЛИЧЕН ИЗБОР!"

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли