РОЛЯТА НА ОБЛЕКЛОТО ЗА УСПЕХА В БИЗНЕСА

РОЛЯТА НА ОБЛЕКЛОТО ЗА УСПЕХА В БИЗНЕСА

* Maestro di Eleganza Алберто Веделаго изнесе публична лекция в ПУ „Паисий Хилендарски“
* Италианският дизайнер и стилист получи специална награда от ректорското ръководство – почетен плакет „Паисий Хилендарски" 

Ивана Стоянова

Световноизвестният италиански дизайнер и стилист Алберто Веделаго изнесе публична мултимедийна лекция на тема „Ролята на облеклото за успеха в бизнеса“. Събитието беше организирано от Академията за мода, ПУ „Паисий Хилендарски“ и катедра „Маркетинг и МИО“. Лекцията се състоя в Шеста аудитория на университета, като на нея присъстваха 200 студенти и преподаватели по право, бизнес, икономика, международни икономически отношения, връзки с обществеността и публична комуникация. Модератор бе проф. д.н. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, който представи госта като не само дизайнер, а философ, естет, културолог и истински маестро в изкуството персонално да се създава облекло.

Проф. Стойков отбеляза също: „Прекрасно е, че има творци като маестро Алберто Веделаго – гражданин на световния моден свят! Със своята уникална култура и естетика той е безценен образец на единство между моден дизайн от най-висока класа и персоналност на стила. Благодарение на стилисти като него облеклото изпълнява своята свещена функция – да е удобно, да изпраща точното послание и да играе ролята на незаменим фактор за успеха – личен и професионален...”.

Alberto Vedelago

В началото на лекцията доц. д-р Надя Чернева – заместник-ректор по международно сътрудничество, академична мобилност, връзки с обществеността и протокол, връчи на Алберто Веделаго почетен плакет „Паисий Хилендарски“, от името на ректора проф. д-р Румен Младенов. Maestro di Eleganza получи и специален сертификат, като благодарност за гостуването си в университета.

„Тази среща днес за нас е знакова и се надявам, че няма да бъде първа и последна. Вярваме, че след нея всички присъстващи ще постигнем онази хармония между елегантен външен вид и интелектуална същност, които ще ни помогнат да оставяме най-доброто впечатление.“, посочи доц. Чернева. Другите официални лица на събитието бяха доц. д-р Станимир Кабаиванов – декан на Факултета по икономически и социални науки, и доц. д-р Теофана Димитрова – ръководител на катедра „Маркетинг и МИО“.

Alberto Vedelago

Alberto Vedelago

Италианският дизайнер и стилист Алберто Веделаго уточни, че е специалист в обличането на мъже, но в лекцията си ще коментира и правила за бизнес облеклото на жените. Maestro di Eleganza отбеляза, че със съветите си се надява студентите от ПУ „Паисий Хилендарски“ да постигнат максимален успех при старта на професионалното им развитие.

По време на лекцията, посветена на пряката връзка между облеклото и бизнес успеха, Алберто Веделаго акцентира на въпроса как елегантността придава стойност и носи повече успехи в личен и професионален план. Той обърна внимание и на важни правила при подготовката за интервю или първа среща с клиент, като даде съвети за различни ситуации и изтъкна често срещани грешки. „Понякога в делови ситуации, жените не могат да намерят границата между това да бъдат забелязани и риска да изглеждат прекалено агресивни.“, отбеляза Maestro di Eleganza. Той също сподели различни примери от своята практика и демонстрира пред студентите как да различат качественото сако, което е ръчно изработено без подлепващи материали. Акценти в лекцията бяха и проблемите свързани с масовото производство и ниското качество на изработка и материи. На финала гостът отговори на множество въпроси, задени от аудиторията и подари на всички присъстващи екземпляр от книгата си “Return ticket to suit and tie”.

Alberto Vedelago

Alberto Vedelago

След 30 години опит на международната модна сцена Алберто Веделаго основава своя бранд ACCADEMYA  /„Академия“/ и се посвещава на това да създава индивидуална елегантност за всеки мъж. Той е приел присърце мисията да популяризира в световен мащаб италианската философия за елегантност. В своята работа Алберто Веделаго пътува из целия свят – от Америка до Австралия – за да помага на мъжете да откриват тайните на елегантността. Веднъж месечно той идва и в ателието си в София, за да помага на българските мъже да открият своя собствен стил и предимствата на персонално създадения костюм, който придава стойност.

Alberto Vedelago

Alberto Vedelago

Маестро Веделаго е създател на иновативен метод, с който сътворява дрехи, вземайки не само „физическите” мерки на своите клиенти, но също и тези на тяхната личност. Той определя себе си като Personalitailor – „шивач на личността“, защото при персоналното създаване на дрехата се съобразява с индивидуалността, характера и вътрешния свят на човека. Алберто Веделаго е убеден, че най-ценното, което прави е да помага на мъжете сами да открият и да създадат своя стил. Това важи както за  хора като Фабио Ламборгини, който се доверява за външния си вид на маестро Веделаго, така и за предприемачи и представители на различни политически, бизнес и културни среди.

Alberto Vedelago

Alberto Vedelago

Снимки:
1. – 3. Доц. д-р Надя Чернева връчи на Алберто Веделаго почетен плакет „Паисий Хилендарски“ и сертификат.
4. Доц. д-р Станимир Кабаиванов, доц. д-р Надя Чернева, проф. д.н. Любомир Стойков и Алберто Веделаго (от ляво надясно).
5. – 6. Студенти слушаха с голям интерес лекцията на Алберто Веделаго.
7. Алберто Веделаго демонстрира качествено ръчно изработено сако.
8. Алберто Веделаго подари на всички присъстващи екземпляр от книгата си “Return ticket to suit and tie”.
9. Д-р Любомир Стойчев, Алберто Веделаго и проф. д. н. Любомир Стойков след края на лекцията.
Фото: Веселина Балтова
Прочетено: 1490 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 103, Октомври 2019

ЕВГЕНИЯ ЖИВКОВА НАЛАГА "МИНИМАЛИСТИЧЕН ШИК"

* Модна къща „Жени стил” представи колекция есен/зима 2019-2020

Силвия Тодорова

Модна къща „Жени стил” с дизайнер Евгения Живкова представи колекция „Минималистичен шик” есен-зима 2019-2020. Колекцията включва 60 облекла, разпределени в 9 теми с изчистени линии и функционалност. Дизайнерските предложения са насочени към работещата, амбициозна и взискателна жена и са вдъхновени от естетиката на минимализма в модата, чиято философия е да се отърсим от всичко излишно и да запазим само основните елементи в облеклото, които лесно влизат в синхрон помежду си.

Евгения Живкова налага

Евгения Живкова налага

Евгения Живкова налага

Евгения Живкова налага

Евгения Живкова налага

Ревюто се състоя в Националния дворец на културата, зала 3 и за първи път беше отворено за посетители с билети, освен с покани. Събитието уважи Вицепрезидента на Република България – г-жа Илияна Йотова, Н.В. Царица Маргарита. Сред гостите бяха представители на дипломатическите и политически среди, на модния, културен и бизнес елит, сред които посланикът на Китай, икономическия и търговски съветник към посолство със съпругата си и техни представители, представители от Азербайджанско, Американско, Либийско посолство, Изпълнителния директор на Европейска Инвестиционна Банка – България – г-н Андреас Бейкос със съпругата си. Събитието уважиха Светлана Шаренкова, Весела Драганова, Даринка Станчева, Валентина Милева, Бисера Пешова, както и проф. Любомир Стойков, Валя Войкова, Евгения Калканджиева, Ани Владимирова, Мила Захариева, Павлина Ковачева, Гери Дончева, Марина Кискинова, Людмила Филипова, Мадлена Иванова, д-р Ходор Факих, Павел и Едита Цветкови, дизайнерите Жана Жекова, Аксел Харди, Диляна Матеева, Меги Петкова, Александра Петрова, певците Гергана Николаева и Богдан Томов.

Евгения Живкова налага

Евгения Живкова налага

Евгения Живкова налага

Евгения Живкова налага

Евгения Живкова налага

Материите, цветовете и десените в колекция „Минималистичен шик” на модна къща „Жени стил” са подбрани, така че да могат да се съчетават помежду си и това придава на облеклата шикозен вид. В колекцията са използвани: вълна, кашмир, тафта, шифон, трико, дантела и коприна. Цветовете включват: тъмно синьо, цикламено, черно, бяло, сиво и тюркоазено, а десените са: дюс, каре, жакард – наподобяващ дамаска, флорални мотиви и райе.

Евгения Живкова налага

Евгения Живкова налага

Евгения Живкова налага

Евгения Живкова налага

Евгения Живкова налага

Палтата и саката с различни дължини са абсолютно задължителни за този сезон. Те са с леко вталяване или без вталяване, с едноредно и двуредно закопчаване, а някои модели са изобщо без закопчаване. Саката от кашмир с удължен силует могат да се носят като връхни дрехи. Те се комбинират с къси и дълги панталони с висока талия също и с елегантни къси рокли от шифон и тафта. При някои модели сака и палта има комбинация на различни цветове, десени и материи – като например вълна, тафта, каре, дантела и бродерия.

Евгения Живкова налага

Евгения Живкова налага

Евгения Живкова налага

Роклите през този сезон са прави и леко разкроени с дължини около и под коляното. При някои модели в долната част има волани и плисета. Малката черна рокля е представена в различни варианти – като например рокля-смокинг и класическа малка черна рокля. Също така за официални поводи дамите могат да облекат смокинг с втален или прав силует, съчетан с панталон.

Манекени: Модна агенция „Визаж Модел Груп” Прически: Тони Янев Грим: Кирил Чалъков Фотограф: Васил Къркеланов Снимки: 1. – 17. Kолекция „Минималистичен шик” есен-зима 2019-2020 на модна къща „Жени стил” с дизайнер Евгения Живкова. 18. Евгения Живкова, дизайнер на модна къща „Жени стил”. Фото: © Васил Къркеланов


Прочетено: 1750 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 103, Септември 2019

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 102: СТИЛ И ДИАМАНТИ НА SUMMER FASHION WEEKEND 2019
   БРОЙ 102: МОРСКИ БРИЗ И МОДНИ ТЕНДЕНЦИИ НА SUMMER FASHION WEEKEND
   БРОЙ 102: SUMMER FASHION WEEKEND СТАРТИРА С МОДА И ЛЯТНО НАСТРОЕНИЕ
   БРОЙ 102: Подем в отношенията между Кралство Мароко и България
   БРОЙ 102: КРАЛСТВО МАРОКО ОТБЕЛЯЗВА НАЦИОНАЛНИЯ СИ ПРАЗНИК НА 30 ЮЛИ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли