ЛЯТНА ПРОГРАМА НА “ИЗКУСТВАТА НА МОДАТА”

ЛЯТНА ПРОГРАМА НА “ИЗКУСТВАТА НА МОДАТА”

Хелена Тодорова

Четириседмичната модна програма на Фондация „Изкуства на модата“  дава на студентите по мода и наскоро завършилите (не повече от 5 години) възможност да научат техники на висшата мода от Haute Coutere чрез интересни колаборации с Maison Lesage, Maison Lemarié и Atelier Lognon. Домакин на лятната програма тази година ще бъде Парижкия музей на декоративните изкуства - Les Arts Décoratifs (MAD Paris) и ще се преподава на английски език.
„Изкуствата на модата“ има програма MasterClass, която е разделена на няколко курса: LAB, COLLAB И CULTMODE.

Изкуства на модата

Курсът Lab е посветен на проектирането и изпълнението на готови облекла. Студентите разработват и дефинират своя собствена концепция чрез дадените теми, като следват своите дизайнерски изследвания.

Обучението, което е наклонено към изследването и експериментирането на техники за текстилен дизайн от Haute Coutere и Savoir Faire, е Collab. В него всеки прилага своите собствени текстилни изследвания за своя дизайнерски проект.

Обхвата и историята на парижката модна индустрия и дейностите, които са свързани с нея, се научават в курса Cultmode. Той предлага проучване на областите на модния дизайн в  столицата на модата – Париж. Благодарение на него, студентите имат възможността да се срещат с професионалисти, да пътуват из света и да посетят множество изложби, които обогатяват знанията.

Програмата MasterClass има за цел да развие творческия потенциал на учащите се, да обменят идеи и да им предостави достъп до най-добрите източници на модно образование, както и да финансира развитието на творчески и образователни проекти.    

     
След края на програма студентите трябва да включат новите неща, които са научили, в собствените си творения под ръководството на гостуващи креативни дизайнери. Всеки, който е спазвал всички изисквания и е изпълнявал задачите, които са му били възложени, ще получи сертификат.

Снимки:

  1. Студенти по мода в програмата „Изкуствата на модата“

Източници:
https://www.arts-of-fashion.org/SummerMasterClass/2021/pages/+AoFSMCparis21.html
Прочетено: 2290 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 111, Март 2021

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 106: ДИЛЯНА МАТЕЕВА С НОВА КОЛЕКЦИЯ – „ЧИСТОТАТА НА ДОБРОТАТА”, ВДЪХНОВЕНА ОТ МАЙКА ТЕРЕЗА
   БРОЙ 105: БЪЛГАРСКИ И ЧУЖДЕСТРАННИ МЛАДИ ДИЗАЙНЕРИ ПОКАЗАХА СВОИ ТВОРЕНИЯ НА БГ МОДНА ИКОНА 2019
   БРОЙ 104: ДИЛЯНА МАТЕЕВА ПРЕДСТАВИ КОЛЕКЦИЯ "ЖЕНСКИ ПРАВИЛА"
   БРОЙ 104: ДИЛЯНА МАТЕЕВА СЕ ВДЪХНОВИ ОТ БОРБАТА ЗА РАВНОПРАВИЕ НА ЖЕНИТЕ
   БРОЙ 103: АЛЕКСАНДРА ПЕТРОВА: "ОБЛЕКЛОТО НА БЪДЕЩЕТО ЩЕ ИМА НОВИ ФУНКЦИИ"

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing