Как да изберете подходящата компания за продуктова фотография

Как да изберете подходящата компания за продуктова фотография

 

Продуктовата фотография е навсякъде около нас. Можем да я видим в модните списания, рекламните брошури, социалните мрежи и онлайн магазините. Нейната цел е да представи дадени стоки и услуги по-най-добрия начин пред техните потенциални клиенти.  

Продуктовата фотография

Продуктова фотография - основни характеристики

Онлайн търговията завладя целия свят и е неизменна част от съвременния начин на живот. Пандемията Covid-19 ускори процесите на онлайн комуникацията и вече е възможно по интернет човек да си поръча от храна и напитки, през дрехи и обувки, до автомобил и различни по вид услуги.
Продуктовата фотография е начин за фотографско представяне на отделни артикули като подобни снимки най-често могат да бъдат видени в електронните сайтове за продажби. Визуализациите дават възможност на потребителите да разгледат и изберат нужната им стока само с няколко клика на компютъра. Ето защо ролята на снимките е все по-водеща, за да бъде представен определен продукт в мрежата или рекламните брошури.

От своя страна продуктова фотография има своите особености и характеристики, с които тя се превръща в специфична. Водещо значение при нея имат позиционирането, фонът, начинът на снимане и още много допълнителни фактори, за да може да се покажат предимствата на обекта на снимане.
Качествената продуктова фотография предполага предварителна подготовка за фотосесията, наличие на необходимата техника, а когато се намеси и професионален фотограф, то перфектният резултат е гарантиран.

Продуктовата фотография

Основни правила в продуктовата фотография

Всяко професионално заснемане на продукти за онлайн магазин следва определени стъпки, за се постигне желаното визуализиране на стоките. Първо, за целта е необходима техника, с която да се направят снимките. Това може да са професионални камери, но модерните смарт телефони разполагат с изключително добри камери, които позволяват направата на качествени снимки. В подобен случай са нужни някои допълнителни пособия, за да е достатъчно добър крайният резултат. Те могат да помогнат да е стабилна камерата при фотографиране, да имате достатъчно добра светлина и необходимия фин.

Специалистите са категорични, че най-удачен при представяне на стоки, е белият фон. Най-лесно той се постига с т.нар. фотографската палатка. Това е бял куб от дифузен материал. Добре е да ползвате програми за обработка на фотографиите, за да подобрите качеството на снимките или да прибавите допълнителни ефекти.

Как да изберете подходящата компания за продуктова фотография

Факт е, че професионално заснемане на продукти за онлайн магазин, най-добре може да се направи от подходяща компания за продуктова фотография. Не се колебайте да се доверите на професионалистите, защото в търговията важи правилото, че колкото по-добре изглежда стоката, толкова по-добри ще са постигнатите печалби. Всеки онлайн магазин има постоянна нужда от качествена визуализация, за да предлага своите артикули. 

Водещо фотостудио у нас е PhotoPro. Компанията е  специализирана в професионалното изработване на снимки с помощта на екипа от професионални фотографи, стилисти и ретушьори. В студиото могат да бъдат изработени визуализации за печатни и интернет издания, за рекламни кампании, за нуждите на електронни магазини.

PhotoPro може да предложи концепция за представяне на отделни стоки, да осигури при необходимост професионални манекени и всички допълнителни пособия и аксесоари, за да се реализира конкретната поръчка на клиента.  

Продуктовата фотография

Професионалните снимки са най-добрият начин да се наложи нов продукт на пазара, да се подобри качеството на уеб страници, да се представи търговска марка на потребителите.

Фотографиите в PhotoPro предлагат креативност и висок професионализъм. Студиото разполага с модерна техника, оборудвани студия, където заснетият обект ще бъде представен по възможно най-забележимият начин пред публиката.

Сред предлаганите услуги от PhotoPro е приемането на спешни поръчки. Крайният продукт е безупречен, независимо дали ще бъдат снимани дрехи, аксесоари, обувки, бижута, битова техника, промишлени изделия и всякакви изделия за търговия на дребно. Тук се правят също така 360 градусови фотографии и видеа, според нуждите на заявителя на фотосесията.

Източник на изображения: Pixabay
Прочетено: 686 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 122, Март 2023

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 121: ЛИЙ ДЖЕФРИС – ФОТОГРАФЪТ НА БЕЗДОМНИТЕ
   БРОЙ 118: АНСЕЛ АДАМС – МАЙСТОРЪТ НА ФОТОГРАФИЯТА
   БРОЙ 117: АНИ ЛЕЙБОВИЦ – ФОТОГРАФЪТ НА ЗНАМЕНИТОСТИТЕ
   БРОЙ 116: ИЗЧЕЗВАЩИТЕ ПЛЕМЕНА ПРЕЗ ОБЕКТИВА НА ДЖИМИ НЕЛСЪН
   БРОЙ 115: ИДЕИ ЗА КОЛЕДНА ФОТОСЕСИЯ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing