Най-успешната крадла на чанти влиза в затвора

Най-успешната крадла на чанти влиза в затвора

Най-успешната крадла на чанти влиза в затвораЖена, която може би е най-успешната крадла на чанти живяла някога, е осъдена на 18 месеца затвор. Джейн Ранд, която е 48 -годишна майка на две деца от Суиндън, Уилтшиър, е откраднала 905 луксозни чанти от „Мълбъри”, „Прада”, „Гучи”, „Луи Вюитон”, „Диор” и „Бърбъри”. През последните три години тя краде стоките и ги продава, като от незаконната си дейност Ранд е спечелила 90 000 паунда.

Жената е крала от универсални магазини като „Дебенхамс”, House of Fraser и „Джон Луис” в цялата страна преди да бъде задържана в търговски център в Южен Уелс с откраднатата от нея деветстотин и пета чанта.

„Как се е измъквала толкова дълго време, без да бъде уловена, е дълбоко забележително", казва съдия Рис Роулъндс. „Тъжно е и необичайно да видиш жена на 48 с видимо добър характер да се изправи пред съда за такава продължителна и сериозна нечестност”. Защитникът на Ранд, Андрю Тейлър споделя, че „тя горчиво съжалява за всичко сторено”.

Снимка:

1. Модел на чанта „Прада” за сезон есен/зима 2013-2014 г.

Фото и източник: www.vogue.co.uk
Прочетено: 3996 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 69, Ноември 2013

Карл Лагерфелд на съд заради острия си език

Карл Лагерфелд на съд заради острия си езикМодният дизайнер и фотограф Карл Лагерфелд ще отговаря в съда заради обидни коментари за моделите с по-пищни форми. Лидерите на асоциация, която се бори за правата на закръглените жени, заведоха иск срещу творческия директор на „Шанел” заради критиките му към по-пълните модели.

По това дело председателката на асоциацията Бети Обриер обвинява Лагерфелд в "обидни и дискриминационни коментари". „Писна ни! Много млади момичета се чувстват несигурни и да чуват подобни коментари е ужасяващо за тях. Днес той обижда нас, а утре кой ще бъде?”, пита тя. Обриер призовава също за приемането на закон, който да предотвратява дискриминацията срещу закръглените хора.

Преди време Лагерфелд беше критикуван и заради многобройните си обидни коментари към закръглените жени. В своята книга "Светът според Карл" той написа: "Никой не иска да вижда закръглени жени на модния подиум. Дебелите жени, които седят пред телевизорите с пакет чипс са тези, които казват, че стройните модели са противни.” допълва моделиерът.

Снимка:

1. Карл Лагерфелд

Фото и източник: Fashion.bg
Прочетено: 3990 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 69, Ноември 2013

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 68: НАИМ КХАН В СЪДЕБЕН СПОР
   БРОЙ 68: „АЖАН ПРОВОКАТЮР” СЪДИ КИМБЪРЛИ ГАРНЪР
   БРОЙ 67: „БАЛЕНСИАГА” СЪДИ НИКОЛА ГЕСКИЕР
   БРОЙ 66: ЙОКО ОНО НА СЪД ЗА ПЛАГИАТСТВО
   БРОЙ 65: ДАВИД ЛАШАПЕЛ ОБВИНЕН В НАПАДЕНИЕ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing