ПРОФ. ЛЮБОМИР СТОЙКОВ ВРЪЧИ ПРИЗ ЗА ДОБРОТВОРЧЕСТВО

ПРОФ. ЛЮБОМИР СТОЙКОВ ВРЪЧИ ПРИЗ ЗА ДОБРОТВОРЧЕСТВО

* Професорът бе специален гост на церемонията „10 причини да се гордея с моята Стара Загора“
* * Отличието отиде при ученичката Деница Димитрова от Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“

Хелена Тодорова

Известният наш учен, културолог, естет и журналист бе поканен като специален гост за награждаването в конкурса „10 причини да се гордея с моята Стара Загора“, организиран от вестник „Стандарт“ и община Стара Загора. Сред официалните гости бяха и примабалерината Ромина Славова, най-добрата българска състезателка по бадминтон Петя Неделчева, депутатите Георги Гьоков, Халил Летифов и др. Церемонията бе модерирана от Славка Бозукова, главен редактор на вестник „Стандарт“. Общинското ръководство бе представено от Надежда Чакърова – заместник-кмет на Стара Загора по образованието, здравеопазването и социалните дейности, тъй като кметът на града Живко Тодоров отсъстваше поради заболяване.

Добротворчески приз връчи проф. Любомир Стойков

Връчени бяха призове в категориите „Добротворчество”, „Спорт”, „Образование”, „Култура и туризъм” и „Инвестиции”. Проф. Любомир Стойков връчи индивидулната награда за добротворчество на Деница Димитрова – ученичка в ІХ клас на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“. Тя бе отличена за изключителните резултати в учебната и извънкласната дейност, завоюваните отличия в национални състезания и конкурси и дейна социална младежка дейност. В своя профил във Фейсбук Деница Димитрова написа: „Изключително щастлива съм, че професор Любомир Стойков ме награди. Той е журналист, културолог, медиен експерт, PR мениджър и моден анализатор, преподава в Софийския университет "Св Климент Охридски", в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и в Национална художествена академия…“.

Добротворчески приз връчи проф. Любомир Стойков

Сред останалите наградени бяха екип на РД ПБЗН (колективна награда за добротворчество), Даяна Стойчева (спорт), Радослав Балкански и Виктория Маринова, екип на Регионалния исторически музей и вокална група „Траяна глас“ (култура и туризъм), Ате Пласт ООД (инвестиции). Кметът на града Живко Тодоров беше отличен със специална грамота на вестник „Стандарт“ като „Посланик на чудесата на България“.

Добротворчески приз връчи проф. Любомир Стойков

В отговор на въпроса защо е щастлив, че е роден в Стара Загора, проф. Стойков отговори: „Не 10, а 110 причини има да се гордея със Стара Загора. Обичам моя роден град и знам, че той е несравним с нищо източник на вдъхновение. Гордея се, че съм се появил на бял свят в града на такива непреходни поети като Кирил Христов и Гео Милев, Николай Лилиев и Веселин Ханчев. Гордея се, че съм от град с толкова богато минало, но и с неимоверно интересно настояще. Един град може да има претенция за вечност, когато цени историята си със същата енергия и отговорност, както цени своята съвременност, както мисли за своето бъдеще. Стара Загора е тъкмо такъв емблематичен и модерен град. Не на последно място освен град на поетите, град на липите, град на правите улици, Стара Загора е и градът на красивите жени. Неслучайно и жена ми е от този край, нейният род също е старозагорски. Какво по-вдъхновяващо! Стара Загора е завинаги в сърцето ми!“. В словото си професорът изтъкна също, че с радост би съдействал да се открие Музей на модата в Стара Загора – в неговия роден град, който се очертава да бъде един от най-успешните центрове за културен туризъм.

Добротворчески приз връчи проф. Любомир Стойков

Добротворчески приз връчи проф. Любомир Стойков

Неотдавна проф. Любомир Стойков бе включен в книгата „Стара Загора 100 портрета +“ с документални автобиографични разкази на забележителни личности с принос в културата, образованието, изкуството и науката. В сборника освен него бяха представени и такива други емблематични старозагорци като Анелия Димитрова, доц. Добри Янков, Иван Динев – Устата, доц Пенко Господинов, проф. Румен Даскалов, Силвия Томова, Станимир Гъмов и др. В предишните два тома на книгата пък блестят имената на Анна-Томова Синтова, Васил Михайлов, проф. Валентин Старчев, Койна Русева, Красимира Колдамова, Стефан Вълдобрев, Стефка Янорова и др.

Добротворчески приз връчи проф. Любомир Стойков

Добротворчески приз връчи проф. Любомир Стойков

Снимки:

1. Проф. Любомир Стойков награждава Деница Димитрова в категория „Добротворчество“.

2. Проф. Любомир Стойков и Надежда Чакърова – заместник-кмет на Стара Загора.

3. Наградените заедно с официалните гости на церемонията.

4. Проф. Любомир Стойков, Деница Димитрова и Славка Бозукова.

5. Заседателната зала „П. Р. Славейков“ на община Стара Загора.

6. Проф. Любомир Стойков до репликата на първия български изкуствен спътник на Земята "Интеркосмос България-1300" във фоайето на общината (с изстрелването му в космоса на 7 август 1981 година България става 17-а страна в света със собствен сателит в околоземната орбита).

7. Проф. Любомир Стойков пред часовника с куклите в Стара Загора (на фасадата на Държавния куклен театър) – единствен на Балканския полуостров!

Фото: © Алма комуникация
Прочетено: 441 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 123, Юни 2023

ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНИЦИАТИВА „ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА“ Е ПОДКРЕПЕНА ОТ АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА

Радинела Гелева

Академията за мода отново се включи в благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта“ на президента на Република България Румен Радев. Бални рокли и абитуриентски костюми получиха младежи и девойки от социални услуги от резидентен тип и специализирани училища за деца с нарушено зрение и слух. В партньорство с Академията за мода кампанията подкрепиха модна къща „Алегра“ (дизайнери Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева), модният бранд „Андрюс“,  модна къща „Мезон Естрела“ (дизайнер Ирен Велковски) и модна къща „Палома фешън“ (дизайнер Поля Кинова).

Инициатива подкрепи една мечта!

Проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, сподели: „Българската модна индустрия е с отзивчиво и щедро сърце. И този път едни от най-успешните дизайнери и брандове откликнаха на нашия призив и подкрепиха благородната президентска инициатива. Децата, лишени от родителски грижи заслужават също толкова, колкото и останалите техни връстници да бъдат красиви, стилни и елегантни в абитуриентската си вечер. Академията за мода и занапред ще изпълнява своята социално-отговорна мисия, насочена най-вече към младото поколение.“.    

Инициатива подкрепи една мечта!

Инициатива подкрепи една мечта!

Президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева ще бъдaт домакини на традиционния абитуриентски бал на млади хора в неравностойно положение, отгледани в институции. Тържеството, в което ще се включат популярни актьори, певци и музиканти, ще се състои на 29 май 2023 г. в Дом №2 на Резиденция „Бояна“. Зрелостниците от випуск 2023 ще имат своята вълнуваща и паметна бална вечер, благодарение на даренията в рамките на президентската инициатива „Подкрепи една мечта“.

Инициатива подкрепи една мечта!

Инициатива подкрепи една мечта!

 

Снимки:

1. на Република България.

Фото: © Георги Йорданов

2. Официална рокля на модна къща „Алегра“ с дизайнери Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева.

Фото: © Владимир Кадънков

3. Официален костюм на модна къща „Андрюс“.

Фото: © Ивомир Пешев

4. Официална рокля на модния бранд „Мезон Естрела“ с дизайнер Ирен Велковски.

Фото: © Виктория Сиракова

5. Официална рокля на модния бранд „Палома Фешън“ с дизайнер Поля Кинова.

Фото: © Теди Грозданов

 
Прочетено: 533 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 123, Май 2023

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 122: ЕНИГМАТА ЛЕВСКИ
   БРОЙ 122: ТРАЙНА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА В БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО
   БРОЙ 121: „КЕНСЪЛ КУЛТУРА“ – БОЙКОТ НА РАЗЛИЧНИТЕ
   БРОЙ 118: В СОФИЯ ЧЕСТВАХА ВАЛЕНТИНО - ИМПЕРАТОРА НА ВИСШАТА МОДА
   БРОЙ 117: НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ `РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ` С БЛАГОТВОРИТЕЛНО РЕВЮ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing