АТРАКТИВНИ БУЛЧИНСКИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА СВЕТОВНИТЕ МОДНИ ГИГАНТИ

АТРАКТИВНИ БУЛЧИНСКИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА СВЕТОВНИТЕ МОДНИ ГИГАНТИ

Радостина Илиева

Предложенията на дизайнерите в световен мащаб за 2021 запазват своята тенденция за все по-голяма раздвиженост. Този тренд се отнася в много голяма степен и за булчинската мода. Все повече дамите инвестират време, пари и енергия в сватбената си визия, но този сезон на почит е различното и оригиналното. Модните гиганти сякаш разбраха това и започнаха да създават новите си предложения в атрактивни цветове, форми и силуети, някои дори характерни по-скоро за „конфекцията“, отколкото за традиционните сватбени рокли. Именно заради богатата палитра от тенденции в булчинските облекла, решихме да ви представим няколко конкретни аутфита, висша мода, които са коренно различни един от друг, но и коренно различни от традиционната сватбена рокля.

Радостина Илиева

Виржини Виар е заложила едновременно на традиционното и креативното. Моделът представлява къса бяла рокля с фини буфан ръкави и черен детайл, който допринася за необичйния й вид, и е чудесен избор за сватба в готически стил. Наблюдава се завръщането на белите чорапи в представянето на цялата колекция на „Шанел“.

В аутфита на „Диор“ наблюдаваме подчертаване на талията с широк колан, придаващ елегантна визия на жената и нежни буфан ръкави, създаващи усещане на ефирност и нежност.

АТРАКТИВНИ БУЛЧИНСКИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА СВЕТОВНИТЕ МОДНИ ГИГАНТИ

В тази си колекция Зухаир Мурад е създал перфектните визии за изпъкване на женствеността. В долната част на първото му предложение наблюдаваме множество етажи, постиганати от волани, което придава гъвкавост при движение на дамата. В горната част аутфитът е в обърната форма на пищност, което подчертава по-силно талията.

АТРАКТИВНИ БУЛЧИНСКИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА СВЕТОВНИТЕ МОДНИ ГИГАНТИ

Втората елегантна рокля на дизайнера е в линия русалка с допълнителна пищна пола, това позволява булката, облечена в нея да се възползва от две визии в едно. Изключително нежната дантела с лек прозрачен ефект, придава женственост и воал, който завършва прелестната визия.

Едно от нетипичните за сватбената мода предложения на „Оскар де ла Рента“ – кокетна къса рокля на волани, изработени от фризе. Подходяща е както за сватбена рокля, която би била чудесна за една по-комфортна визия в по-късните часове на събитието, така и за други поводи, като коктейл.

АТРАКТИВНИ БУЛЧИНСКИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА СВЕТОВНИТЕ МОДНИ ГИГАНТИ

АТРАКТИВНИ БУЛЧИНСКИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА СВЕТОВНИТЕ МОДНИ ГИГАНТИ

Друга коренно различен тип визия показва дизайнерката Вера Уанг. Аутфитът е в линия русалка, с V-образен гръб и нежни буфан ръкави. Тук класическият силует е разчупен с иновативни елементи. Надписът, който гласи “Love” е директно послание към притежателката на роклята, а черната панделка създава на дрехата модерно излъчване.

АТРАКТИВНИ БУЛЧИНСКИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА СВЕТОВНИТЕ МОДНИ ГИГАНТИ

АТРАКТИВНИ БУЛЧИНСКИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА СВЕТОВНИТЕ МОДНИ ГИГАНТИ

Последната визия е една от най-нашумелите в сватбената мода – гащеризонът, който успя да се наложи като едно същевременно практично, но и изключително елегантно решение. А нежната роза, в конкретно това предложение на „Виктор и Ролф“, е фин детайл, който налага един романтичен поглед върху аутфита.

АТРАКТИВНИ БУЛЧИНСКИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА СВЕТОВНИТЕ МОДНИ ГИГАНТИ

Дизайнерката Радостина Илиева създава своя моден бранд „Алегра“ през 2009 г., заедно с майка си Галя Долапчиева. Първият бутик за сватбена и официална мода откриват във Варна, а през 2013 г. и в София. Характерно за изящните тоалети, които марката създава са прецизните кройки, ръчни инкрустации и висококачествени материи. При създаването на всяка една колекция дизайнерката Радостина Илиева се съобразява с актуалните модни тенденции, използвайки умело цветовите съчетания, качествените платове и прецизната кройка за постигане на желания силует.

Снимки:

1. Дизайнерката Радостина Илиева.
Фото: Дилян Марков

2. Предложения на „Шанел“ за есен 2020.
Фото: Shutterstock

3. Предложения на „Диор“ за есен 2020.
Фото: Dior

4. – 5. Предложения на Зухаир Мурад за есен 2020.
Фото: https://www.brides.com/zuhair-murad-wedding-dresses-5080032

6. Предложение на „Оскар де ла Рента“ за пролет 2021.
Фото: https://www.brides.com/oscar-de-la-renta-wedding-dresses-by-season-5078508

7. Предложение на Вера Уанг за есен 2020.
Фото: https://www.vogue.com/fashion-shows/bridal-fall-2020/vera-wang

8. Предложение на „Виктор и Ролф“ за есен 2020.
Фото: https://www.vogue.com/fashion-shows/bridal-fall-2020/viktor-rolf
Прочетено: 1132 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 111, Март 2021

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 110: СВЕТОВНИТЕ БРАНДОВЕ С ПЪРВИ ПРЕТ-А-ПОРТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА 2021
   БРОЙ 109: АКСЕЛ ХАРДИ ПРЕДСТАВИ КОЛЕКЦИЯ “DO WHAT YOU CAN”
   БРОЙ 108: Модни тенденции за пролет 2021
   БРОЙ 108: 13 МОДНИ ТЕНДЕНЦИИ ЗА ЕСЕН 2020 – НЕВИЖДАНИ КОМБИНАЦИИ С МНОГО БЛЯСЪК
   БРОЙ 107: УСТОЙЧИВА МОДА ПРЕЗ ЛЯТО 2020 - С ПОСЛАНИЕ ДА СПАСИМ ПЛАНЕТАТА

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли