NB 574 - най-обичаните маратонки

NB 574 - най-обичаните маратонки

Маратонки

Как една фабрика за обувки в Бостън, създадена преди 116 години, успя да стане част от кръга на най-успешните компании за спортни обувки в света? Каква е ролята на модела NB 574 за развитието на бранда и защо до днес това са едни от най-обичаните и търсените маратонки? Отговорите са тук.

Маратонките NB 574 са любими на няколко поколения, защото съчетават удобство, качество и модерна градска визия. Разнообразието от цветове в мъжките и дамските варианти е поредна причина за успеха, но нека не забравяме основното - New Balance непрекъснато се стреми да развива своите продукти, дори на пръв поглед да не забелязваме това.
Тук визираме използването на нови материи и внедряването на иновации, като технологията Fresh Foam за абсорбиране на ударите и равномерно разпределяне на тежестта на стъпалото, както и системата BOA, при която обувката се затяга или разхлабва чрез завъртане на циферблат. 
Днес американската компания e е един от водещите производители на спортна екипировка в света, но определено може да се каже, че този огромен успех се дължи преди всичко на маратонките й. Целта на бранда е да предлага нов баланс, тоест повече комфорт при движенията. Откакто е основана, компанията специализира в създаването на вградени опори за свода на стъпалото и ортопедични обувки.

От пистата до модния подиум и градската джунгла

Макар първоначално предназначени за работници във фабриките и служителите, които прекарват дълги часове в изправено положение, компанията бързо се ориентира и още през 30-те години на миналия век лансира обувки за бягане. Любопитна подробност е, че първите модели са създадени от кожа от кенгуру и креп. Компанията представя нови и нови продукти, предназначени за любителите на други спортове -  тенис, бокс, бейзбол и други.
В средата на 70-те моделът 320 е определен като №1 за бягане, а няколко години по-късно 620 дебютира на пазара като най-леката обувка за бегачи. Появява се и логото, а компанията започва да произвежда спортно облекло, най-вече горница, шорти и комплекти. Докато NB 420 съчетава горна част от велур, найлон и междинен слой от ергономична пяна в подметката, цветовото разнообразие на модела се оказва това, което най-силно привлича потребителите. Световният успех е зад ъгъла.

NB 574 - синоним на качество и удобство

В края на 80-те се появява и един от култовите продукти на марката - маратонките 574. Въпреки техническите характеристики на обувки за бягане, моделът е толкова успешен, че няколко пъти се прекроява, докато придобие своя култов градски дизайн. Преработването на 574 и цветовото разнообразяване е страхотна стратегия, защото обувките се появяват по кориците на модните списания, загатвайки за предстоящото господство на спортно-елегантния стил. Вижте на този сайт най-новите версии на модела.

Водещата позиция на New Balance се дължи и на работата с популярни лица от света на политика, спорта и шоубизнеса. Пстоянните подобрения и младежкият дух на 574 обясняват защо те остават едни от най-обичаните маратонки в света.
Източник на снимка:
Footshop
Прочетено: 1428 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 117, Март 2022

БАРЕТАТА - НАЙ-АКТУАЛНИЯТ АКСЕСОАР ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

Виктория Велизарова

Ако искате да се отличавате този сезон, изберете шапка тип „барета“. Тя винаги може да добави капка френски шик към визията ви. Носенето ѝ е свободно, няма конкретни правила за съчетаване, тъй като отлично си пасват както с елегантно палто и обувки, така и с дънки и кожено яке.

Но какво прави баретата толкова актуална сега? Въпреки военните си корени, баретата отдавна се свързва с творците и хипстърите през историята - носели са ги художници, режисьори и поети, и била предпочитана от интелектуалните свободомислещи личности като Ърнест Хемингуей, Пабло Пикасо, Едит Пиаф, Марлене Дитрих, Джон Ленън, Йоко Оно и Брижит Бардо са обичали този аксесоар.

След време баретата станала политически аксесоар - Че Гевара я използвал през 60-те години като символ на революцията. Носил я, докато събирал поддръжници, за да се надигне срещу правителството на Батиста в Куба. Дори, след като умира през 1967 г., вида му е възприет от други активисти, най-вече от националистическата и социалистическата партия. Историята на тази шапка я превръща в символ на будността.

Баретата – независимо дали е филцова, пухкава или кожена – винаги е била шапката, носена от тези, които искат да изпъкнат. Най- важният въпрос е как да я носите, за да се отличавате? Избягвайте всичко прекалено весело. Актуалните цветовете при шапките тази година са по-меки, по-неутрални тонове, които са описвани като „безсезонни нюанси“. Същността на универсалните нюанси изразява дълголетие и жизненост. Баретата за този сезон трябва да бъде изтеглена изцяло над главата, покривайки половината от ушите ви. Няма да е лесно да ръководите съпротивата, ако се притеснявате, че шапката ви може да падне. Ако наистина не можете да издържите, издърпайте баретата през тила, както обикновено, и се надявайте да не я загубите при порив на вятъра.

Снимки:
1. Барета на марката Dior.
2. Революционер Че Гевара.
3. -4. Стайлинг с барета.
Фото: www.instagram.com

Източници:
https://www.harpersbazaar.com/fashion/trends/g5125/how-to-style-a-beret/

https://www.glamour.com/story/how-to-wear-a-beret
Прочетено: 1435 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 117, Март 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 116: 6 неща, които да предвидите при покупката на куфар
   БРОЙ 115: ИНА АССА: ИСКАМ БРАНДЪТ МИ ДА Е СВЪРЗАН С ИЗКУСТВОТО
   БРОЙ 114: НЯКОЛКО НАЧИНА ЗА НОСЕНЕ НА ШАЛ
   БРОЙ 114: Poland Shoes Expo кани за участие български производители на обувки
   БРОЙ 113: КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА ПРЕЗ ЛЯТО 2021?

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли