МЪЖЕТЕ МОДЕЛИ ПЕЧЕЛЯТ ПО-МАЛКО ОТ НЕЖНИЯ ПОЛ

МЪЖЕТЕ МОДЕЛИ ПЕЧЕЛЯТ ПО-МАЛКО ОТ НЕЖНИЯ ПОЛ

Това е едно от редките изключения в обичайната разлика в заплащането между мъжете и жените в полза на силния пол. В света на манекените мъжете получават по-малко при равен труд и способности, отбелязва АФП. Сред десетките млади мъже, които дефилираха на седмицата на модата в Милано, никой не може да се надява един ден да съперничи на модните подиуми на звездите от нежния пол, както по известност, така и по заплащане. И докато имената на Жизел Бюндхен, Кейт Мос и Наоми Кембъл владеят света на модата, техните колеги мъже, като американеца Шон О`Прай или англичанина Дейвид Ганди, са почти неизвестни за широката публика.

МЪЖЕТЕ МОДЕЛИ ПЕЧЕЛЯТ ПО-МАЛКО ОТ НЕЖНИЯ ПОЛ

В интервю за „Сънди Таймс“ Дейвид Ганди казва: „В модната индустрия най-горе е фотографът, след това жената манекен, стилистите, асистентите и чак накрая мъжът манекен."

Макар пазарът на луксозни мъжки и женски дрехи да генерира сходни продажби – към 30 милиарда долара всеки – модата си остава индустрия, насочена приоритетно към жените. Естетическите данни на жените привличат повече модните марки и списания, тъй като дават повече възможности за продажбата на даден продукт и това води до покачване на заплащането на жените манекенки. Класацията на списание „Форбс“ от 2013 за най-добре платените манекени показва, че Жизел Бюндхен е спечелила за година сумата от 42 милиона долара или 28 пъти повече от колегата й Шон О`Прай, наредил се начело сред мъжете модели с някакъв милион и половина. Разликата в заплащането между двата пола намалява обаче надолу по йерархичната стълбица.

МЪЖЕТЕ МОДЕЛИ ПЕЧЕЛЯТ ПО-МАЛКО ОТ НЕЖНИЯ ПОЛ

Средното заплащане в САЩ на мъжете и жените манекени е някъде около 30 000 долара годишно.

Мнозина от тях обаче живеят в несигурност и са принудени по време на кухите периоди да търсят допълнителна работа. Голямото предимство на мъжете обаче е, че кариерата им продължава по-дълго. В този занаят мъжете печелят по-добре между 30 и 50 г..

Снимки:
1. Дейвид Ганди
2. Шон О`Прай
Фото и източник: Fashion.bg
Прочетено: 2310 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 98, Октомври 2018

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 97: ДЖИДЖИ И БЕЛА ХАДИД – СЕМЕЙСТВОТО ПРЕДИ МОДАТА
   БРОЙ 94: МИЛА ХРИСТОВА СНИМА КЛИП СЪС ЗВЕЗДЕН ЕКИП
   БРОЙ 92: МИЛА ХРИСТОВА СЕ УТВЪРДИ КАТО МОДЕЛ НА FASHION TV
   БРОЙ 91: МАГНЕТИЧНАТА ДЕСИ ХАРИЗАНОВА – АКТУАЛНО ЛИЦЕ НА МОДНИЯ ПОДИУМ
   БРОЙ 90: МОДЕЛЪТ МИЛА ХРИСТОВА Е НОВОТО ЛИЦЕ И ВОДЕЩА НА SOFIA FASHION WEEK AW 2017

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли