МАРИЯ КАРАГАНОВА: ФРИЗЬОРСКАТА ПРОФЕСИЯ СЕ НУЖДАЕ ОТ НОВ СТАНДАРТ

МАРИЯ КАРАГАНОВА: ФРИЗЬОРСКАТА ПРОФЕСИЯ СЕ НУЖДАЕ ОТ НОВ СТАНДАРТ

1. Как се отрази пандемията на коафьорското изкуство?

Освен оставянето на белите коси и парадирането с тях, много дами намалиха драстично дължината на косата си. Имаше други, които експериментираха с цвета – блондинки, които станаха брюнетки или обратното. Също така, много дами  избраха огненочервения нюанс.

Прически

2. Кои бяха по-важните стилове в дамските прически?

Отново френско послание към нашите клиенти, което се нарича French Touch - елегантно, изтънчено, с много естественост и блясък. Един от най-стилните трендове бяха дългите коси, оцветени с много естествено изглеждащ балеаж и по-видими кичури. Често срещани бяха и косите с бретон - най-вече тип „завеса“. Разбира се, каретата отново бяха актуални, особено тип „Блънт Боб“ с път по средата, но контрастните корени с изсветлени дължини и къдравите коси тип „афро къдрици“ бяха най-предпочитани.

3. Прическите на кои знаменитости привлякоха вниманието Ви и с какво?

Прически

Дуа Липа – тя е тоталната кралица на всяка възможна прическа. Толкова различни прически на една глава не сме виждали никога - тип „Боб“ в нюанси на русото, както и сладко кривване от естествеността в оранжево, розово, зелено и червено. Певицата успешно експериментира с всякакви вариации на косата си. Категорично е повелител на късите скулптирани прически.

Прически

4. Какво беше характерно за продуктите за коса през 2021 година?

През изминалата година имаше много нови и иновативни продукти. Беше създадена цяла колекция от фризьори за фризьори – биопродукти, шампоани, балсами, маски и много нови продукти, с които да представим интересни и иновативни услуги в салоните.

5. Какво предстои на фризьорската стена през 2022?

Фризьорската професия се нуждае от нов стандарт. Да излезем от понятието „фризьори“ и да създадем нови професии и нов различен имидж на това, което правим.
Първо, целта не е просто обучения, а план за развитие на нов имидж. Ще се учим да създаваме бъдещи тенденции за коса, както и визии за модни списания и реклами, клипове и ревюта.
Хубавото е, че L'Oreal ще създаде YouTube канал и за втора поредна година ще се организира Boot Camp - лагер за фризьори.

Прически

6. Ще има ли генерална промяна в дизайна на прическите, и ако не, кое все пак ще бъде новото?

С промяната на всекидневието през последните две години, все по-често виждаме, че комфортът завладява тенденциите във всяка сфера на живота. Прическата тип „Боб“, която е с най-много разновидности, остава актуална, но с дължина до челюстта или вариантите до средата на шията или малко над раменете. „Пикси“ прическите – вариантите на едва доловими пластове, прическите с плътен бретон, както и дългата коса на пластове, но с дискретни кичури на балеаж. В стайлинга актуални ще са отново плитките, афро прическите и ретро вариантите. Често дамите ще залагат на небрежния кок, защото при него косата изглежда прибрана набързо и самият кок е разрошен.

Прически

7. Какви са Вашите съвети към жените и мъжете относно поддържането на косата и какво не бива да правят в това отношение? 

Правилната грижа за косата не е нещо сложно, но много от нас продължават да повтарят едни и същи грешки. И при мъжете, и при жените, много важно е да се направи правилна диагностика на скалпа. На първо място – подхранването на косата е всичко, така ще я поддържаме силна. Подстригвайте я често, по този начин ще е в добро състояние.
Здравата коса започва от скалпа, който често натоварваме със стилизиращи продукти и замърсявания. Правилното миене с подходящия шампоан е от голямо значение. Много е важно при измиване водата да е хладка. Ако косата се омазнява бързо, не е проблем да я мием често, но трябва да е с правилните продукти. След което я подхранваме и хидратираме с подходяща маска или балсам.

Прически

Снимки:

  1. Артист-коафьорът Мария Караганова.
  2. – 6. Прически на артист-коафьора Мария Караганова.

Фото: Личен архив
Прочетено: 1890 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 117, Март 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 116: L'ORÉAL ПРЕДСТАВИ ДВА НОВИ ПРОДУКТА
   БРОЙ 115: АКТУАЛНИ ПРИЧЕСКИ ЗА КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ
   БРОЙ 114: АКТУАЛНИ ТЕНДЕНЦИИ В ПРИЧЕСКИТЕ ЗА 2021
   БРОЙ 113: ПЛАЖНИ ПРИЧЕСКИ ЗА ЛЯТО 2021
   БРОЙ 110: НОВАТА КОЛЕКЦИЯ НА БАЛМЕН ЗА МЪЖЕ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing