СПОМЕНИ ОТ БЪДЕЩЕТО С ФУТУРИСТИЧНА МОДА

СПОМЕНИ ОТ БЪДЕЩЕТО С ФУТУРИСТИЧНА МОДА

„Вечер на стила: футуристичен шик“ бе четвъртата тема от социално-културния проект на Академията за мода. Събитието се състоя на 7 септември 2022 година (сряда) в галерия „Милениум“, а носителите на „Златна игла“, както и други талантливи дизайнери, показаха свои произведения посветени на темата.

Модният бранд „Миноар“, с дизайнер Теодора Спасова, даде началото на модния пърформанс, като презентира дамски силует от колекция „Епитом“ в комбинация с елементи от патентования текстил на марката “Fiber Bond”.

футуристични тоалети

футуристични тоалети

футуристични тоалети

Радостина Илиева, дизайнер на модна къща „Алегра“, предложи модел „Мона“, в който се открива футуризма в геометрични форми в дантелата и долната част на аутфита. Тоалетът е изработен от френска дантела, обшита с множество кристали и естествени пера.

футуристични тоалети

футуристични тоалети

Диляна Матеева – дизайнер на Art Look, заложи на визия „Бъдеще в миналото“, за която се е вдъхновила от типичните за Англия червени телефонни кабинки, които ни напомнят за миналото, но ще се пренесат и в бъдещето. Аутфитът е решен изцяло в червено. Топът е изграден от множество преплитания, така както се преплитат телефонните линии и миналото с бъдещето. Полата е изрисувана с безопасни игли, за да ни пренесат безопасно в бъдещето. Тоалетът беше допълнен от дървена чанта. Дръжката, изработена от метална верига, приковава чантата, подобно на нас самите – ние, които сме приковани за телефоните си, дори когато са безжични.

Мария Радославова – дизайнер на Mia Atelier, презентира ръчно изработени от естествена кожа чанти в комбинация с колан на талията в съчетание с дръжки от синджир или кожа, което подчертава женските форми. Чантите могат да бъдат в различни комбинации, предлагайки голямо разнообразие при поставянето им и съчетаването им с официални и спортно-елегантни аутфити.

футуристични тоалети

футуристични тоалети

футуристични тоалети

Модният бранд Papena, с дизайнер Пламена Мишева,  представи два тоалета. Първият аутфит, класически ¾ шлифер с различни лице и гръб, е предназначен за нежния пол и самата Пламена Мишева го представи. Под него имаше спортно-елегантен костюм, състоящ се от три части. Второто произведение, което отново беше по темата, но предназначен за мъжкия пол, е дълъг черен панталон с външни джобове. Горната част представлява овърсайз тениска, ръчно изрисувана, по която има худи с ръчни пришивки и отново ръчно направена рисунка.

футуристични тоалети

футуристични тоалети

футуристични тоалети

футуристични тоалети

футуристични тоалети

футуристични тоалети

футуристични тоалети

Дизайнерката Аксел Харди също презентира два тоалета. Първият се състоеше от няколко части - овърсайз манто във футуристичен дизайн с променящ се силует. Отпред по-късо и е с кръстосани закопчалки, а отзад по-дълго и е с прикачен огромен джоб тип „раница на гърба“. Яката може да бъде изправена или разтворена на раменете. Мантото е изработено от ластичен футуристичен релефен плат, който напомня за костюм на астронавт. Освен него, тоалетът включва комплект от бюстие и мини пола, отново с препратка към бъдещето и напомня за костюм от „филм в извън орбита“. Предложението беше допълнено от гъвкави аксесоари, наподобяващи кабели или антени, които засилват футуристичния ефект. Второто произведение на Аксел Харди включваше обемен елек във футуристичен стил, направен от релефен ластичен плат. Елекът е с отворен гръб, с променящ се силует посредством катарами и се носи с висока яка или разтворени краища. Съчетан с рокля в авангардна кройка, която няма шевове и се увива около тялото, и по този начин се оформят интересни силуети и странни футуристични форми. Платът е двулицев, като тъмната страна прилича на Космос с планети и сияния. Тоалетът беше допълнен с гъвкави аксесоари за подсилване на футуристичния ефект, като те могат да се използват авангардно върху главата или да стърчат около тялото. Аутфитът може да намери приложение и във всекидневието, като се съчетае с клин и високи ботуши, а аксесоарите в такъв случай могат да се превърнат в ефектно текстилно колие или усукана около цялата ръка гривна.

футуристични тоалети

футуристични тоалети

футуристични тоалети

футуристични тоалети

футуристични тоалети

Радослава Лазарова – дизайнер на модния бранд „Блинк“, сложи край на модните презентациите, като представи сет от три части, които бяха в черен цвят. Тоалетът се състои от пола в асиметрична дължина с полупрозрачни елементи, а сред материалите, с които е изработена, присъства мрежа от винил. Към нея беше добавен футуристичен колан с нестандартни форми, които са инкрустирани ръчно с кристали в графитени нюанси. Горната част представлява корсет с градуирани чашки и авторска дантела. Нейният тоалет беше представен от Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на „Златна игла 2021“, и беше допълнен с ефектни очила на българката оптическа марка „КВЯТ“.

футуристични тоалети

футуристични тоалети

футуристични тоалети

Сред моделите се откроиха Вероника Стефанова, Станимира Йоцова – Мис Велинград 2021 и лице на „КВЯТ“ за лято 2022, Кая Ценкова, Агнес Уейд - модел на „Вог“ и „Дьо магазин“, и носител на множество международни награди, която беше в България специално за събитието, както и очарователната певица Лидия Ангелова, която направи дебют в тази си роля.

Снимки:
1.-2. Ревю на модния бранд „Миноар“.
3. Теодора Спасова и Кая Ценкова, облечена в „Миноар“.
4.-6. Ревю на модна къща „Алегра“, с дизайнер Радостина Илиева.
7.-8. Ревю на модния бранд Art Look.
9. Диляна Матеева и Агнес Уейд, облечена в Art Look.
10.-12. Предложения на Мария Радославова – дизайнер на Mia Atelier.
13.-15. Ревю на Пламена Мишева – дизайнер на модния бранд Papena.
16.-19. Ревю на Аксел Харди.
20. Аксел Харди заедно със Станимира Йоцова и Лидия Ангелова, облечени в нейния тоалети.
21.-22. Ревю на модния бранд „Блинк“.
23. Радослава Лазарова и Вероника Стефанова, облечена в „Блинк“ и с ефектни очила на българката оптическа марка „КВЯТ“.

Фото: © Академия за мода / Хайлайф: 1, 3, 4, 8, 10, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 22
Фото: © Академия за мода / Вили Николов: 2, 5, 6, 7, 9, 12, 19, 21, 23
Прочетено: 1530 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 120, Септември 2022

Защо персонализираните калъфи са толкова модерни?

За защитата на нашите смартфони сред най-популярните аксесоари са калъфите. Различните видове на пазара ни дават възможност за голям избор, а сред най-популярните са персонализираните, които подчертават нашия стил и индивидуалност.

Какво представляват персонализираните калъфи

Понякога, когато избираме аксесоари за телефони, е доста трудно да съчетаем в комбинация максимална защита за устройството и дизайн според вашите предпочитания. По тази причина, като част от разнообразието, все повече набират популярност индивидуалните кейсове. Тези калъфи се отличават с красиви апликации, които създавате сами. Това дава възможност да развиете своята креативност, като подчертаете индивидуалността си.

персонализирани калъфи за телефони

Как можем да си направим кейс по собствен дизайн

На пазара има богато разнообразие от аксесоари за различните модели смартфони. Модерните дизайни, предлагащи и предпазване на дисплеите и корпусите от счупвания, както и функционалност, се превръщат в главен фактор. Затова кейсовете са широко предпочитани от масовия потребител. Как да изберем обаче?

Специалистите от онлайн магазин Etuo.bg отделят внимание върху стъпките за направата на персонализирани кейсове за смартфон – възможност да съчетаем красота и качество:

  • Избор на модел на телефона – тенденцията при развитието на аксесоарите следва тази при производството на телефони, тоест налични са персонализирани кейсове за всички устройства, които предлага пазарът;

  • Материал на изработка – съществува богато разнообразие от материали, които можем да използваме. Най-популярните персонализирани калъфи са пластмасови или силиконови;

  • Добавяне на снимка или текст – в платформата на Етуо съществува инструмент за създаване на дизайна. В него трябва да добавим снимката или избрания от нас надпис. Имаме възможност да използваме графика от инструмента, както и да направим своя. Ако се затрудняваме в избора само на една снимка, бихме могли да се възползваме от възможността да си направим колаж от няколко;

  • Проектиране на собствен надпис – налични са разнообразни шрифтове и цветове, с които можем да създадем уникален текст за нашия индивидуален аксесоар.

За кого са подходящи тези калъфи

Можем да изберем кейс със собствен дизайн за себе си или като подарък за любим човек. Богатото разнообразие от видове – тип тефтер, гръбчета и силиконови кейсове е чудесно решение за предпазване на смартфона или таблета ни. Функционалните, а в същото време модерни кейсове, са чудесно решение, в случай че искаме да имаме различен от традиционния изглед на телефона.
Прочетено: 1569 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 120, Септември 2022

РОЛЯТА НА КОСТЮМА В ДАМСКИЯ ГАРДЕРОБ

 

През последните години костюмът от две части с панталон успешно се завърна в дамския гардероб.

Драматичните промени в начина на живот през последните две години накараха хората да преосмислят избора си на дрехи, което доведе до по-малко търсене на официални облекла и по-голям интерес към ежедневното облекло. Костюмът е идеалният баланс между тези два начина на живот, предлагайки на потребителите нещо, което е едновременно подходящо както за работа, така и за ежедневието. Много от стиловете предлагат цветни елементи или забавни щампи, формирайки по-смели визии, които ще се харесат на дамите, които следват модата. Други са преобразили силуета на типичния костюм чрез колани на талията или прекалено големи пропорции, за да променят класическия вид. Така или иначе, костюмът е дреха, която е универсална и има място в днешните необичайни времена.

Някои от най-интересните модели на този вид дамски костюми от ревютата за пролет-лято 2022 бяха на Versace, Stella McCartney и Armani.

Част от моделите на Versace са вдъхновени от принта на популярния им шал и са реализирани в неонови цветове.

моделите на Versace

моделите на Versace

моделите на Versace

Костюмите на Stella McCartney са със смели цветови решения, свободна кройка и регулируеми колани.

Костюмите на Stella McCartney

Костюмите на Stella McCartney

Костюмите на Stella McCartney

Моделите на Armani са с по-класическа интерпретация. Те са с елегантни модерни дизайни, но по-спортни широки панталони.

Моделите на Armani

Моделите на Armani

Моделите на Armani

Моделите на Armani

Моделите на Armani

Моделите на Armani

Моделите на Armani

Моделите на Armani

Моделите на Armani

Костюмът е артикул, който говори сам за себе си. Подходящ е за всеки сезон, но когато го избирате, трябва да вземете предвид повода, по който го купувате. Ако е основно за работното ви място, съчетайте го с по-свободна блуза или с комфортна риза и пуловер. Ако поводът е вечерно парти, използвайте костюм с бляскави елементи и допълнете визията си с елегантни обувки с високи токчета.
Костюмът може да помогне на всеки да изрази своята идентичност.

Снимки:

1. - 3. Модели на Versace
4. - 6. Модели на Stella McCartney
7. - 15. Модели на Armani

Източник: Fashion.bg
Прочетено: 1615 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 120, Септември 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 119: ЗА ЧЕТВЪРТИ ПЪТ СЕ ПРОВЕДЕ SUMMER FASHION WEEKEND
   БРОЙ 119: ШИК И КРАСОТА НА "БЯЛОТО ПАРТИ" НА АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА
   БРОЙ 119: МИНИ ИЛИ МАКСИ: ВЕЧНАТА ДИЛЕМА В МОДАТА
   БРОЙ 118: НАЙ-ДОБРИТЕ ТОАЛЕТИ ОТ „МЕТ ГАЛА 2022“
   БРОЙ 117: 3 съвета за кредитни карти, които всеки трябва да знае
   БРОЙ 117: ЦВЕТЪТ ЗА ПРОЛЕТ / ЛЯТО 2022 – „ОРАНЖЕВА ЦЕЛУВКА“

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing