Мария Бакалова бе обявена от Академията за мода за най-стилната българка за 2022

Мария Бакалова бе обявена от Академията за мода за най-стилната българка за 2022

* Номинираната за „Оскар“ и „Златен глобус“ българска звезда изпрати видео послание до Академията за мода

** Изповедта на актрисата за отношението й към модата, към нейната стилистка и майка й

В навечерието на Годишните награди за най-стилни и успешни българи „БГ модна икона 2022“ Академията за мода обяви, че носител на приза в категория „Изкуство“ е българската актриса Мария Бакалова, която е номинирана за „Оскар“ и „Златен глобус“ и е едно от най-предпочитаните лица на такива мега представители на висшата мода, като „Луи Вюитон“, „Кристиан Диор“, „Прада“, „Армани“, „Баленсиага“, „Балмен“ и много други. Тъй като родната кинозвезда в момента участва в снимането на поредния филм в САЩ, тя ще получи наградата си допълнително – когато се завърне в България.

Мария Бакалова

Научавайки за признанието, Мария Бакалова изпрати до проф. Любомир Стойков и Академията за мода вълнуващо и разтърсващо с искреността и емоционалността си видео послание, съдържанието на което ви предлагаме изцяло по-долу:

Уважаеми проф. Любомир Стойков и Академия за мода – България!

Искам да ви благодаря от цялото си сърце за тази огромна чест и това призвание! Каквито и думи да се опитам да събера в следващите няколко изречения, вероятно няма да бъдат достатъчни да изразят какво чувствам и колко съм трогната, благодарна, поласкана, развълнувана, щастлива, радостна…не знам! Благодаря! Наистина благодаря!

Мария Бакалова

Последната година и половина, може би почти две, имах възможността да се докосна до доста интересни тоалети, доста интересни и провокативни рокли. Някои, идващи от бъдещето, други – сякаш от кралски дворец, трети – като от детска приказка, четвърти – екстремни, провокативни, дръзки, шик. Последната година и половина, благодарение на моята невероятна стилистка и близък приятел Джесика Пастър, успях да погледна в света на модата по-отблизо, да разбера какво е, всъщност, модата и колко велико изкуство е тя.

Мария Бакалова

Откакто се срещнах с Джесика започнах да уча защо този модел е направен с тази материя, по тази кройка, с този силует, с тази щампа, какво е провокирало, какво е вдъхновило дизайнера да създаде точно този модел… Величествено! Точно заради това все повече си позволяваме да експериментираме с неща, все повече се впускаме в неизвестното, защото, когато започнеш да разбираш едно изкуство, тогава можеш да си позволиш…чак тогава можеш да си позволиш да играеш с него или поне аз така си мисля. Тази награда искам да я посветя на моята прекрасна стилистка Джесика Пастър, която е зад всяка една визия, която съм имала честта да облека и да бъде мой съмишленик и партньор в идеите ми, да ме напътства, но без да посочва с пръст „това е правилно, това е грешно“, а чрез процеса на комуникация помежду ни.

Мария Бакалова

Мария Бакалова

Но тук е моментът да изкажа огромна благодарност и да допосветя наградата на още един човек, който създаде модата за мен в много, много ранното начало на моя живот. Това е моята майка. Мамо, откакто съм в тези интересни места, събития, дрехи забелязвам нещо, за което не си давах сметка преди. Силното оръжие на Джесика и нейно най-любимо средство е „тейлърингът“. Това всъщност е изкуството, което ти правиш, откакто аз нося красиви дрехи. Когато бях малка, на 5-6 години, и нямахме възможността да купим всяка една нова „тренди“ дрешка, последен писък на модата, точно ти прекрояваше всяка една дреха, намираше начин да направиш нещата много по-готини, много по-дръзки, много по-екстремни, много по-екстравагантни. Къде ще скъсиш ръкав, къде ще направиш подгъв, къде ще сложиш мънисто, някъде перла, друг път камъче. Ти създаваше изкуство. Тази награда я посвещавам и на теб, защото благодарение на теб от ранна детска възраст, от ранна момичешка възраст аз се докоснах до света на модата.

Мария Бакалова

Мария Бакалова

Мария Бакалова

Благодаря на тези две силни жени, които ме държат за двете ръце и ми показват колко е красиво и интересно да си играеш, как всъщност можеш да се забавляваш и как светът става по-цветен с нещо по-цветно, пък то дори да е черно. Благодаря ви от цялото си сърце, а…лятото идва, нека се подготвим за него!

ВИДЕО: МАРИЯ БАКАЛОВА БЛАГОДАРИ ЗА ПРИЗА "БГ МОДНА ИКОНА 2022"

Снимки:

1-6. Мария Бакалова в аутфити на световни модни брандове.

7. Мария Бакалова заедно с любимата си стилистка Джесика Пастър

8. Мария Бакалова заедно с майка си.

Фото: Личен архив на Мария Бакалова / Интернет
Прочетено: 972 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 117, Април 2022

Българска модна асоциация част от нов клъстерен алианс

 

Проектът CLOTH „CLuster Alliance for the Transition to Green and Digital Fashion” има за цел да засили междурегионалното сътрудничество чрез създаване на клъстерен алианс в рамките на модния сектор. Този нов съюз ще подкрепи МСП в дигиталната и устойчива трансформация и ще засили сътрудничеството, партньорствата и работата в мрежа между клъстери и МСП от модния сектор.

Март 2022 г. Барселона / Копенхаген / Марсилия / Русе / Яш - Проект CLOTH - CLuster Alliance for the Transition to Green and Digital Fashion - е най-новият европейски алианс в рамките на модния сектор, който има за цел да създаде благоприятна екосистема от съответните заинтересовани страни, което води до по-зелен, по-интелигентен и по-конкурентоспособен и иновативен европейски моден сектор.

CLOTH

Среща по проекта в Игуалада, Испания, на която присъстваха Силвия Кабаиванова, Председател на Българска модна асоциация и Деан Манев, Зам. Председател

Проектът CLOTH е интегриран чрез междусекторно партньорство от 5 партньораи от 5 европейски държави (Испания, България, Румъния, Дания и Франция), които работят по различни вериги на стойност: мода и текстил, кръгова икономика, креативна индустрия и цифрови технологии. За да постигнат тези цели, партньорите на CLOTH ще разработят и организират серия от дейности.

През първата фаза консорциумът ще анализира тенденциите и предизвикателствата на текстилния и модния сектор във всеки един от участващите региони и страни и ще създаде карта на индустрията. Целта е да се получи реална картина на текстилната и модната екосистема и да се идентифицира решението, което може да помогне на модния сектор да стане по-кръгов и устойчив.

Използвайки картата и анализа на данните, консорциумът ще изгради карта за дългосрочно сътрудничество. Това ще стане чрез актуализиране на индивидуалната стратегия за клъстери, която да приведе съдържанието й в съответствие с общата стратегия за партньорство, подобряване на нивото на сертифициране на клъстерите, дефиниране и одобрение на обща стратегия за партньорство. Анализът ще се прилага за надграждане  и придобиване на нови икономически резултати.

CLOTH

Модна платформа за МСП и съответните заинтересовани страни

Проектът той ще бъде проектиран като Модна платформа за подпомагане на членовете на клъстерите, чрез споделяне на  ноу-хау, опит, най-добри практики и други, които да направят компаниите  по-конкурентоспособни, по-екологични, по-интелигентени и   с по-голямо присъствие в международния моден сектор. Очаква се най-малко 50 МСП и други заинтересовани страни да участват в Модната платформа до края на проекта.

Освен това консорциумът ще определи и приложи програма ClusterXchange. По време на тази програма ще бъде предложена интегрирана програма за обучение, насочена към мениджърите на клъстерите и други членове на клъстерите за подобряване на техните управленски умения, както и технически и предприемачески познания.

Краткосрочен обмен по време на програмата Fashion ClusterXchange

По време на програмата Fashion ClusterXchange ще бъдат организирани минимум 100 краткосрочни обмена между целеви членове на клъстери, разположени в други страни. Тези обмени включват МСП (75), клъстерни организации (10), организации за подкрепа и развитие (5), големи компании (5), публични компании (5). Тази дейност ще улесни обмена на опит и най-добри практики между МСП и клъстери. Освен това програмата за обмен ще създаде и насърчи бизнес възможности в модната индустрия от междусекторно измерение, включително модни вериги за стойност, кръгова икономика и дигитална екосистема. Програмата clusterXchange ще предложи атрактивен набор от дейности, които отговарят на реалните нужди на МСП.

Проектът CLOTH се финансира от Европейския съвет за иновации и Изпълнителната агенция за МСП (EISMEA), съгласно делегираните от Европейската комисия правомощия, програма COSME, обадете се на COS-CLUSTER-2020-3-03 / COS-CLUSTER-2020-3-03 -1 (Европейска програма за постижения на клъстерите със схема ClusterXchange, свързваща екосистеми и градове).

Партньори:

Agrupació Catalana del Tèxtil i de la Moda (Modacc) - Испания

Сдружение Българска Модна Асоциация (BFA) - България

EA Eco-entreprises Association (EA) - Франция

Asociata Iconic Cluster (ICONIC) - Румъния

Den Erhvervsdrivende Fond Development Center Umt (LDC) - Дания
Прочетено: 1062 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 117, Април 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 116: ТОПМОДЕЛЪТ МИЛА ХРИСТОВА НА КОРИЦАТА НА VOGUE
   БРОЙ 116: „ЗЛАТЕН ГЛОБУС 2022“: ЦЕРЕМОНИЯ БЕЗ ЧЕРВЕН КИЛИМ
   БРОЙ 114: ЦЕРЕМОНИЯТА „ЗЛАТНА ИГЛА 2021“ ПРЕДИЗВИКА ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС
   БРОЙ 113: НОСИТЕЛИТЕ НА ПРИЗА „БГ МОДНА ИКОНА 2021“ СА ЯРКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТЕАТЪРА, КИНОТО, МЕДИИТЕ, ИЗКУСТВОТО И БИЗНЕСА
   БРОЙ 113: ЕВА ГРИЙН: ФРЕНСКИЯТ ШИК В ХОЛИВУД С ГОТИЧЕСКА НОТКА

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли