ТРИУМФИРАЩ ФИНАЛ НА „БАРИСТА ШАМПИОНАТА“

ТРИУМФИРАЩ ФИНАЛ НА „БАРИСТА ШАМПИОНАТА“

На 26 и 27 октомври 2022 г. във „Витоша Парк Хотел“ се проведе Бариста Шампионат в два кръга, в който се включиха около 35 баристи от цяла България.

В първия ден от участниците трябваше да приготвят италианско еспресо и капучино по стандарт. Представилите се най-добре имаха възможността да се явят на втори кръг, където трябваше да приготвят мокачино, по собствена рецепта. За него те следваха класическата рецепта, съдържаща следните съставки: кафе, шоколад, какао и прясно мляко. В допълнение те обогатиха тази рецепта по собствен начин.

Бариста Шампионат

Бариста Шампионат

Бариста Шампионат

Всички участващи в състезанието бяха оценявани от международно жури, което се състоеше от два панела – единият за техническа оценка, а другият за сетивна оценка на направените напитки. Панелът за техническа оценка се състоеше от четирима реномирани баристи експерти – Иван Парнаров, Константин Дешев, Николай Григоров и Радостин Димитров. Панелът за сетивната оценка се състоеше от трима международни съдии, които познават отлично характеристиките на различни видове кафе „Лаваца“, с председател на журито Дионисис Мустис.

Тримата баристи, които получиха най-добри оценки от журито на втория кръг, сред които са Синем Муса (GarsOn, Кърджали) – I място, Петър Божинов („Зазу“, Сл. Бряг) – II място и Веселин Джинин (сладкарница Теа & Eat) – III място, спечелиха участие в международен Бариста Шампионата, организиран от „Лаваца“, който ще се състои в Италия февруари месец 2023 г. Там те отново ще се изправят срещу финалистите  от 15-те държави, участващи в инициативата тази година.

Бариста Шампионат

Участникът, който завърши на четвърто място – Супита Шенкова (Café DOLCE, Кърджали), получи възможността да посети музея на „Лаваца“ в Торино. Изненадата във финалния втори кръг беше, че от „Лаваца“ и „Софсток“ обявиха пета допълнителна награда за „перфектно еспресо и капучино“, която отиде при Пламен Манев от кафе „Папагала“ в Бургас, който също ще се наслади на музея в Торино. Всички останали състезатели получиха насърчителни награди.

Бариста Шампионат

Бариста Шампионат

Лили Лазарова – изпълнителен директор на „Софсток“ и Дионисис Мустис – член на сетивното жури изказаха впечатленията си от участниците и подчертаха тяхната креативност, и впечатляващите им умения.

Проф. Любомир Стойков - управител на „Алма комуникация“ и PR на Софсток ООД, сподели: „Бариста Шампионатът под егидата на кафе „Лаваца“, организиран от фирма „Софсток“ показа убедително превъзходните качества на българските майстори на кафеените напитки - тяхната сръчност, въображение и оригиналност. Състезания от този тип говорят за висока корпоративна култура и надеждни професионални ценности. Моите адмирации и към победителите, и към всички участници, които наистина бяха на много високо ниво!“.

Събитието се осъществи с подкрепата на „Лаваца“ и беше уважено редица представители на обществения живот, културата и бизнеса, сред които проф. д.н. Любомир Стойков, Екатерина Свечева, Иво Кръстев, Мадлена Иванова, Никол Предьова, както и представители на печатните и електронни медии, блогъри, инфлуенсъри и лайфстайл експерти.

Бариста Шампионат

Бариста Шампионат

Бариста Шампионат

Снимки:

1. Статуетките за победителите в „Бариста Шампионата“.

2. Водещият Даниел Ташев заедно с членовете на техническото жури.

3. Няколко броя капучино, направени от Пламен Манев, с които спечели допълнителна награда.

4. – 5. Професор Любомир Стойков по време на „Бариста Шампионата“.

6. Професор Любомир Стойков заедно със Синем Муса, Супита Шенкова и Веселин Джинин.

7. Професор Любомир Стойков заедно с Лили Лазарова - изпълнителен директор на Софсток ООД, изключителен представител на Лаваца за България, победителите Синем Муса, Супита Шенкова и Веселин Джинин, както и членове на чуждестранното жури.

8. Професор Любомир Стойков заедно с Екатерина Свечева.

9. Професор Любомир Стойков заедно с Никол Предьова и Мадлена Иванова.

Фото: © Алма комуникация: 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Фото: © Тодор Тодоров: 3

 
Прочетено: 1305 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 120, Октомври 2022

Как да изглеждаме богати

 

Ако някога сте се чудели как да изглеждате богати, има няколко прости трика, които можете да използвате. Добрата стойка е един от най-важните ключове към това да изглеждате богати. Изправената стойка, свиването на раменете и седенето в изправено положение допринасят за това да изглеждате по-класически и уверени. Тези съвети могат да се прилагат както при бизнес срещи, така и при лични контакти. В днешната статия ще разгледаме най-добрите съвети, които да следвате, за да изглеждате богати.

Как да изглеждаме богати

Аксесоари

За да правите добро впечатление, трябва да заложите на аксесоари, които са изискани и стилни. Един хубав daniel klein часовник - би придал стил и класа към облеклото за вечеря. А изборът на чифт очила със сложен дизайн, може незабавно да ви накара да изглеждате богати. Това обаче не е толкова лесно, колкото звучи, защото дизайнерските лога са скъпи, а те не предават изтънченост. По-скоро носете автентична дизайнерска чанта или портфейл.

Грижа за дрехите

Дрехите гардероба ви са основата на вашия вид. Като се грижите правилно за тях, можете да ги запазите в безупречно състояние за дълго време. Тениските и пуловерите могат да се възползват от ролка за почистване на власинки. Направете гардероба си по-универсален, като използвате правилните инструменти за поддръжката им. Ключово е, например, да се внимава в прането им, при използването на омекотител и после гладенето им. Разгледайте в интернет за освежители, които се поставят в гардероба. Така ще бъдете сигурни, че дрехите ви, винаги ще миришат свежо.

Провеждане на интелигентен разговор

Една от най-големите грешки, които хората правят, е да мислят, че са твърде интелигентни, за да бъдат социални. Това обаче не винаги е така. Воденето на интелигентни разговори ще ви помогне да разберете, че винаги има какво ново да се научи. А самото желание да искате да научите нещо ново, само по себе си ще ви направи да изглеждате умни и устремени. Само се уверете, че не използвате лош език, който хората често смятат за по-малко ценен. Хората ще направят предположение въз основа на езика, който използвате.

Пътувайте

Тайната на това да пътувате, за да изглеждате богати, се крие в дрехите. Сред многото начини да изглеждате богати, е да си купите облекло по мярка. Тези дрехи са ушити така, че да прилягат идеално към тялото и да ласкаят фигурата. Купуването на дрехи от универсалните магазини може да е по-евтино, но размерите им варират в широки граници. Винаги пробвайте поне три чифта дрехи по поръчка, преди да вземете решение. Не искате да похарчите твърде много, за да се чувствате неудобно.

Грижа за лицето

Съществуват много съвети за грижа за лицето, за да изглеждате богати, но един от най-важните е да осигурите лична чистота. Въпреки че парфюмите и дизайнерските чанти са задължителни, застоялата миризма на непочистена кожа няма да я прикрие. Трябва да се грижите добре за кожата си с помощта на продукти или да посетите дерматолог. Добре е да овлажнявате кожата си ежедневно. Много често се препоръчва ползването на ежедневен слънцезащитен крем. Употребата на подобни продукти защитава кожата от бързо състаряване.
Прочетено: 1519 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 120, Септември 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 119: ТОПМОДЕЛЪТ МАДЛЕНА ИВАНОВА Е НОСИТЕЛ НА ПРИЗА “QUEEN OF THE YEAR 2022”
   БРОЙ 117: Мария Бакалова бе обявена от Академията за мода за най-стилната българка за 2022
   БРОЙ 116: ТОПМОДЕЛЪТ МИЛА ХРИСТОВА НА КОРИЦАТА НА VOGUE
   БРОЙ 116: „ЗЛАТЕН ГЛОБУС 2022“: ЦЕРЕМОНИЯ БЕЗ ЧЕРВЕН КИЛИМ
   БРОЙ 115: Българска модна асоциация част от нов клъстерен алианс

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - V-TAC Русе